Manchester United kom fra to pinlige hjemmetap i serien (0-1 for Everton og Newcastle), men i Champions League har David Moyes´ menn stort sett vært solide.

Før tirsdagens kamp var Manchester United allerede klare for neste runde etter et gruppespill uten tap, men det var neppe et oppgjør uten betydning for kravstore omgivelser.

Startet friskt

Sjakthar Donetsk lå på andreplass før kampen og ville sikre seg avansement med seier på Old Trafford. Ukrainerne hadde med andre ord alt å spille for tirsdag kveld og startet friskt.

Etter 13 minutt skjøt Alex Teixeira fra kanten av 16-meteren — like utenfor stolpen. Så var det hjemmelaget og Adnan Januzajs mulighet: 18-åringen fikk overraskende god tid innei feltet og skjøt fra omtrent 12 meter, rett på keeper.

Bortelaget fortsatte å presse på og styrte mye av spillet. I de avgjørende øyeblikkene var imidlertid Sjakhtar-spillerne for dårlige.

I stedet kunne (og burde) Ashley Young gitt United ledelsen mot slutten av første omgang, da han kom alene med keeper. Lobben ble for upresis.

Noen minutter etterpå ble samme mann fint frispilt av Wayne Rooney, men nok en gang gikk avslutningen utenfor.

Pauseresultatet var 0-0. ## Hadde kontroll

Like etter hvilen var Sjakhtar det beste laget og hadde to sjanser i løpet av få minutter. Men som før pause maktet de ikke å omsette sjansene i mål.

Etter hvert gjorde Moyes to bytter: Inn med Tom Cleverly og Robin van Persie. Van Persie, som har vært skadet i høst, gjorde seg umiddelbart bemerket: Nederlenderen var centimetre fra å være alene med keeper, men et langt Sjakhtar-bein reddet bortelaget.

Like etter tok van Persie en corner som endte hos Phil Jones. Fra 11 meters hold banket han inn 1-0 til hjemmelaget.

Mot slutten av oppgjøret falt tempoet og United hadde god kontroll på det som skjedde ute på banen.

– Vi ville vinne gruppen, og det gjorde vi, sa David Moyes.

– Jeg var hard mot dem i pausen, men det behøvdes. Vi trenger å vinne kamper, og vi trenger å bli bedre jo lenger ut i turneringen vi kommer.

Med seier til United og Leverkusen tirsdag kveld, er det de to lagene som går videre fra gruppe A.

Manchester U. (England) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Phil Jones (67).