HAMMARBY — AAFK 4-1

Til slutt tapte Aalesund 1-4 borte mot svenske Hammarby - Stockholm-laget som ligger tredje sist i Allvenskan til sommerpausen.

— I dag er jeg litt forbannet. Enkelt og greit fordi vi ikke vil det nok. I går hadde vi besøk av Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt på trening. Jeg utfordra de til å prate 15 minutter om hva som er viktig i et lag. Begge var klare på at det finnes ingen snarvei til suksess. Dagen derpå går vi utpå der og vil det ikke nok. Jeg snakker ikke om helheten, men om en rekke situasjoner der vi ikke trøkker til i duellene, situasjoner der vi overlater det til kompisen å spille ballen framover, situasjoner der vi ikke truer bakrom fordi vi håper kompisen skal gjøre det, slik at vi slipper å løpe selv. I tillegg har du kontringer imot der seks-sju stk står og ser på. Disse situasjonene skuffer meg noe inderlig, sier Trond Fredriksen.

På Södertälje fotbolllsarena — der om lag 350 tilskuere hadde tatt turen - åpnet oppgjøret ganske jevnt den første halvtimen. Hammarby hadde kanskje ball mest, men AaFK kom til kampens første og største sjanse da Mustafa Abdellaoue kom alene med keeper etter 19 minutter. Dessverre for AaFKs del reddet keeper forsøket.

Etter dette tok Hammarby mer over. Etter 30 minutter fikk vertene uttelling da Arnor Smarason satte inn 1-0. Fire minutter senere sørget Kennedy Bakircioglu for 2-0 på et frispark fra litt over 20 meter.

— Det første målet er utilgivelig. Da er vi nok folk i gode posisjoner, men lar dem spille seg helt inn. Og 2-0… Det er helt katastrofe. Da har vi en mur som er størst i det hjørnet keeperen står. Jeg fatter det ikke, sier Trond Fredriksen.

Hammarbys 2-0-ledelse sto seg inn til pause, men både før- og rett etter hvilen slet AaFK tungt i Sverige. Derfor var det ikke ufortjent at Hammarby fikk 3-0 etter 57 minutter fra straffemerket. I den samme situasjonen valgte dommeren å vise ut Edvard Skagestad, men ettersom det var en treningskamp fikk AaFK lov å sette inn en erstatter for midtstopperen.

AaFK virket preget og lot Hammarby spille seg til flere sjanser. 4-0 kom allerede etter 60 minutter - og da så det ut som det kunne bli stygt fro AaFKs del.

Samtidig som at Hammarby byttet en rekke spillere, tok AaFK et visst tak utover i kampen. Den siste halvdelen av andreomgang var langt mer jevnspilt og totalt sett var det nok fortjent at Aron Thrandarson på sterkt vis satte inn reduseringen til 1-4 etter 73 minutter.

Flere mål ble det ikke. Dermed tapte Aalesund 1-4 i generalprøven før høstsesongen sparkes i gang igjen mot Strømsgodset mandag.

— Jeg håper vi bruker dette som en lærepenge. For i dag er vi ikke i nærheten. Vi kan være gode i ett minutt, i to minutt eller i fem minutt, men så henger vi ikke med og henger med hodet i stedet. Om vi ikke har større tro på oss selv, får vi trøbbel mot Godset og mer trøbbel inn i framtida, sier Trond Fredriksen.