— Vi har peilet oss inn på helgen 29.- 30. mars, men dette skal behandles av forbundsstyret nå tidlig i november, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til Aftenposten om den rekordtidlige serieåpningen.

Syv ukers pause

EMs åpningskamp med Sveits som ett av lagene spilles i Basel lørdag 7. juni, mens finalen går i Wien søndag 29. juni.

Det kan bety syv ukers pause for Eliteserien, uansett om Norge kommer med eller ikke.

UEFA vil trolig gjøre som FIFA før VM i Tyskland i fjor, og sette strek for nasjonal seriefotball rundt 20. mai for at EM-landslagene skal ha rikelig med tid til forberedelser.

Eliteserien i Norge skal etter planen ha ti serierunder før runden 16. mai, som blir den siste før EM-pausen.

Og mens serien i år startet mandag 9. april, 2. påskedag, blir det søndag 30. mars neste år - trolig med en utvalgt åpnings- og TV-kamp lørdag 29. og én mandag 31. i første runde.

Eliteserien er aldri tidligere blitt sparket i gang i mars.

Kunstgress

— Det er på grunn av erfaringer vi gjorde i 2006 da det var VM. Klubbene er innstilt på å begynne tidligere, og det er viktig for oss å ha alternative datoer, til utsatte kamper, presiserer Roger Solheim.

— Anleggssituasjonen er jo også bedre, flere lag har fått kunstgress og undervarme, så det er forsvarlig å starte Tippeligaen tidligere, legger han til.

Klubbene har fått være med i bestemmelsesprosessen.

— Det blir ekstremt mange kamper i april og mai, men det er bare godt å komme i gang tidligere etter den lange vinterpausen, sier Jan-Erik Aalbu, sportslig leder i Vålerenga.

— Vi håper jo alle at Norge kommer til EM, men utfordringa er et veldig langt opphold for de hjemlige spillerne, med bare treningskamper. For Vålerengas del er det heller ikke så positivt med mange kamper i juli, for da er Oslo-folk borte. Men vi har ikke ringt UEFA ennå og spurt om de kan ha EM på et annet tidspunkt! fastslår Jan-Erik Aalbu.