Norske hockey har hatt mye å juble for de siste dagene. Her feirer Oilers scoring mot den tsjekkiske seriemesteren Ocelari Trinec fredag kveld. Norske hockey har hatt mye å juble for de siste dagene. Her feirer Oilers scoring mot den tsjekkiske seriemesteren Ocelari Trinec fredag kveld. Foto: Jan Inge Haga

«Vi kommer til å spise dem opp på vår egen bane»

BLOGG: Ruben Smith tror på seier mot utradisjonelle finner.

Etter seier i den første kampen i Champions Hockey League hadde vi tre matchpucker på å ta oss videre fra gruppespillet. Nå har vi bare én matchpuck igjen.

Kan ikke regne med hjelp

Hvis du legger godviljen til så har vi kanskje én og en halv matchpuck med tanke på at Kalpa og Trinec møtes på søndag for å avslutte gruppe L i årets CHL. Vinner Kalpa mot oss er de videre, og vi er da avhengige av at de slår Trinec for å hjelpe oss videre. Det finnes sikkert noen scenarioer på eventuelle løsninger dersom vi skulle tape på overtid, men jeg tror ikke vi skal feste vår lit til at vi skal få noe hjelp fra de andre lagene. I fjor gjorde vi jobben med en sinnsyk 5-2 seier hjemme mot Bern i siste kampen og var avhengig av at Trinec tok poeng fra Tampere.

Tsjekkerne hadde ingenting å spille for, noe som var åpenbart og tapte 1-5.

I egne hender

Avansementet ligger så absolutt i våre egne hender. Vi vet at vi er gode, spesielt hjemme i DNB-arena. Jeg er veldig spent på hvordan kampen blir. Isflaten i Finland var blant de største jeg har spilt på, og spillestilen til Kalpa var noe helt for seg selv. Den ble sammenlignet med bandy, hvor spillerne vender hjemover og overleverer pucken til en medspiller som kommer i stor fart framover. Hele angrepsspillet deres dreier seg rundt det å trekke motstanderen over på en side hvor de blir stående stille for så å vende spillet til motsatt side hvor deres spiller kommer i to hundre stormende mot vårt mål.

Omstilling

Det tok cirka en periode i den forrige kampen å omstille oss til denne typen spill, men etter hvert så synes jeg at vi behersket det veldig godt, og finnene slet med å skape sjanser på oss gjennom midtsonen. Jeg er veldig spent på hvordan de kommer til å opptre i DNB-arena med tanke på at vår isflate er smalere enn deres. Jeg tror at dette er absolutt til vår fordel. Etter kampen sist diskuterte vi i garderoben hvor vi erkjente at de skøytesterke finnene var gode på den store isen, men at vi kommer til å spise dem opp når vi kommer hjem på vår bane. Så gjenstår det bare for oss å gjennomføre spådommen.

Ekstra motivasjon

Dette er andre året på rad vi er med i Champions Hockey League som forøvrig er like gammel. Det har siden vi vant Continental Cup og sluttspill vært en helt åpenbar gulrot for oss å skulle få matche oss mot Europas beste lag. For meg har det vært motivasjonsfaktoren på sommertreningen og gir meg noe ekstra i tillegg til det vanlige målet om at vi skal vinne serie og NM-gull. Det er noe med den muligheten til å sette deg selv i respekt, å bevise for deg selv og for andre at du og laget ditt har noe her å gjøre.

Vi ha fulle tribuner

Det eneste jeg kan sette fingeren på med CHL er at populariteten og interessen for å se Europas beste klubblag møte hverandre er vesentlig mindre enn når topplagene møter bunnlagene i hjemlig serie. Selv om jeg tror at det er til vår fordel at tribunene på bortebane er litt glisne, så skulle jeg heller ha møtt alle disse lagene med full hall og virkelig fått kjenne på hva supporterkulturen i disse landene har å by på. Jeg skulle gjerne opplevd 16.000 på tribunen i Bern, i stedet var det glissent, spillerne deres så ut som at de savnet støtten fra tribunen, og vi vant 2-0. Jeg vet i hvert fall hvilken stemning vi har på våre hjemmekamper og hvilken støtte det gir oss når vi er ute på isen. Derfor synes jeg at det er litt synd at ikke flere setter pris på god internasjonal topphockey, spesielt når vi skal ut i en så viktig kamp. Billettsalget har visstnok tatt seg litt opp i det siste, men jeg oppfordrer deg som leser dette til å stille i DNB-arena i dag, ta med deg minst én person og hjelp oss med å bryte enda en barriere, nemlig å avansere i mesterligaen i ishockey.

DIREKTE 19: FØLG OILERS-KALPA HER: