— Jeg var på Ullevaal og så Start mot Lyn. Jeg var rimelig sikker på at Start skulle berge poenget som sikret dem kvalik, sier Bergersen.

Det ble en real bomtur. Som kjent tok Odd kvaliken foran nesa på sørlendingene, og møter Bodø/Glimt i to kvalifiseringskamper.

Det er kanskje like greit for Bergersen. For en måned siden uttalte han dette til Fædrelandsvennen:

— Det er ett lag vi ikke ønsker å møte, og det er Start.

Nå er han ikke like sikker lenger. Argumentet den gang var at Start var på en oppadgående kurve, mens de andre bunnlagene slet. Nå er situasjonen snudd på hodet med tre strake Odd-seire i innspurten.

- Start så jo ut som et lag som var blottet for selvtillit. Det kan godt være det hadde vært bra å møte dem. Odd er i medgang og har spilt mange viktige kamper i det siste, men kan kanskje bli litt for fornøyd med å ha klart kvaliken. Vi må uansett opp mange hakk og har slitt, sier Bergersen.

Etter at tredjeplassen ble sikret har Glimt prestert det stikk motsatte av hva Odd har gjort. Tre "uviktige" kamper på tampen har endt med tre tap for nordlendingene.

— Kvaliken har tydelig ligget i bakhodet, og vi har ikke fått de bekreftelsene vi håpet på. Vi har vært opptatt av å holde trøkket oppe, men har ikke klart det.

— Har dere hvilt dere i form til kvalik-kampene?

— Nei, det har vi ikke gjort. Men jeg tror vi er godt forberedt, sier Bergersen, som håper å stable et slagkraftig lag på beina i den første kampen i Skien torsdag.

— Per nå er det kun Ruben Imingen og Daniel Blomgren uaktuelle, men det er en del som sliter med slitasjeskader etter en lang sesong, sier Glimt-treneren.

Den andre kvalik-kampen går i Bodø mandag.