Albania-Sveits 0-1

— Albania kunne fort fått med seg noe her, var NRK-ekspert Tom Nordlies dom etter kampen.

– Det var ikke enkelt, det var en tøff kamp. Mot slutten var vi noe heldige, men det var en god seier, sier Sveits-trener Vladimir Petkovic etter kampen ifølge TV 2. Fabian Schär ble helten for Sveits med scoringen etter fem minutter. Lorik Canas røde kort gjorde ting vanskelig for Albania, som hadde enorme sjanser til å ta med seg poeng.

Det tok fem minutter før favorittene Sveits kunne juble.

Hjørnesparket fra høyre traff pannebrasken til Fabian Schär. Midstopperen raget høyest, og knuste en utrusende Etrit Berisha som var helt på bærtur. 1-0 til Sveits.

Sveits fikk momentum av scoringen, og etter 16 minutter kunne det stått 2-0, men Berisha reddet skuddet fra Blerim Dzemaili.

Rødt kort til kapteinen

Fabian Schär satte inn 1-0 for Sveits. Foto: Reuters

Albania er levnet få sjanser i mesterskapet, men satte press på Sveits utover omgangen, og man fikk ikke den defensive fotballen man kanskje hadde ventet. Etter halvtimen burde det stått 1-1. Armando Sadiku ble vakkert spilt gjennom i bakrom, men ventet litt for lenge med å avslutte, noe som gjorde at keeper Yann Sommer fikk et bein på avslutningen.

Mye tydet på at Albania var på vei inn i kampen, men åtte minutter før pause gjorde Lorik Cana det vanskelig for landet sitt. Den 32 år gamle kapteinen falt bakover, før han slengte armen over hodet for å unngå at ballen gikk gjennom til Haris Seforovic.

Dermed ble det Canas andre gule kort, og rett ut. Selv om det vel egentlig burde vært direkte rødt, og ting ble veldig tøft for Albania.

Sveits med flere kjempesjanser

Lorik Cana kunne ikke snakke seg unna sitt andre gule kort mot Sveits. Foto: AP

For Sveits styrte showet etter det røde kortet. Inn i andre omgang hadde Albania mer enn nok med å forsvare seg, og Sveits kom nærmere og nærmere. Haris Seforovic fikk flere store sjanser, og halvveis inn i andre omgang fikk han god tid til å sette inn ballen alene med keeper Berisha, men nok en gang vartet Berisha opåå med en god redning.

Men så lenge det sto 1-0 levde kampen, og med kvareret igjen kunne det fort stått 1-1. Armando Sadiku ble spilt gjennom, men fra litt spiss vinkel satte han ballen i nettveggen. Der trodde alle Albania-fans at Sadiku hadde utliknet.

Tre minutter før slutt skjønte ingen hvordan det ikke kunne stå 1-1. Albanias Shkëlzen Gashi kom helt alene gjennom mot keeper Yann Sommer, men heller ikke denne gangen gikk ballen i mål. Selv med én mann mindre kunne Albania takke seg selv for at de ikke hadde utliknet ennå.

Men kjempebommene ble Albanias bane. Sveits slår følge med Frankrike på toppen av gruppe A.