Noen formell såkalt nedrykksklausul finnes ikke i kontrakten til Pedersen. Men størrelsen på lønnsavtalen han inngår og Pedersens personlige ambisjoner tilsier at Pedersen skal bort fra Bergen dersom Brann rykker ned til 1. divisjon. Det bekrefter også spillerens agent, Jack Karadas.

— Det er ikke riktig for noen parter at Marcus fortsetter hvis Brann rykker ned, fordi han har lyst å spille igjen på landslaget, men det skal vi ikke snakke om for det blir ikke et tema. Brann holder seg, sier Karadas.

Pedersen selv uttalte tirsdag formiddag på Flesland at han ikke engang hadde tenkt tanken på at Brann skulle rykke ned.— Jeg har ikke tenkt på det. Jeg forholder meg til at vi er i Tippeligaen også neste år.

VELKOMSTKOMITÉ: Marcus Pedersen ble møtt av (fra venstre) Roald Bruun Hanssen (Brann-sjef), Jack Karadas (agent) og Bjørnar Pedersen (far). Foto: Anders Pamer

Til tross for at Pedersen vraket topplaget Molde til fordel for bunnlaget i Bergen, er det ingen grunn til å tro at det er pengene alene som gjør at muskelspissen kommer til Bergen.— Jeg kan bekrefte at Marcus kunne blitt i Nederland, han hadde tilbud fra to riktignok middels klubber der. Han kunne også valgt å dra til Danmark. Dette handlet ikke om det. At han gikk til Brann handlet om en totalvurdering, sier Karadas.

BT kjenner til at den selgende klubb Vitesse har sikret seg en betydelig videresalgsklausul dersom Brann skulle bli nødt til å selge Pedersen.