skullcandy_185487a.jpg Foto: NTB Scanpix

NETANYA: Spania er storfavoritt til å vinne EM, Norge var rangert i motsatt ende av skalaen før mesterskapet i Israel startet.

Men Norge har gått ubeseiret gjennom gruppespillet og tok seg til semifinale bak puljevinner Italia. Ettersom det ikke spilles bronsefinale er bronsemedaljen allerede sikret.

Men Marcus Pedersen og de andre spillerne drømmer om mer.

Vi stilte spillerne tre spørsmål før semifinalen:

1. Hva skal du bidra med for at Norge skal vinne semifinalen?

2. Hva tenker du om at lille Norge er i semifinale i EM?

3. Hva er det siste du må gjøre før du forlater garderoben før kamp?

Marcus Pedersen, angrep, Hamar:

1. Jeg skal blande målet mot Israel og innsatsen mot England. Jeg skal gi alt i hver duell og være den sjefen på topp, den ledestjernen Toro kalte meg etter England-kampen, og jobbe knallhardt for laget.

2. Det er ganske sykt egentlig. Jeg vet ikke om folk skjønner helt hvor stort dette er. Vi skjønner det vel ikke helt selv heller. Men nå skal vi vise at vi hører til der oppe.

3. Det er mye rart. Jeg må fikse håret før jeg går ut. Og så må jeg ta teip rundt begge håndleddene. Jeg vet ikke hvorfor, jeg føler meg bare sterkere med det.

Vegar Eggen Hedenstad, forsvar, Elverum:

1. Jeg skal gi bånn gass og vise at jeg virkelig har lyst på en finaleplass. Jeg skal klinke til i duellene og bidra både offensivt og defensivt. Vi er avhengig av litt galskap for å vinne.

2. Det klinger bra synes jeg. Vi hører hjemme her sammen med Nederland, Spania og Italia.

3. Jeg har ingen spesielle ritualer. Men jeg er konsentrert. Og så gjelder det å treffe på de første tonene når vi skal synge nasjonalsangen. Der er jeg topp tre på laget.

Håvard Nielsen, angrep, Oslo:

1. Jeg skal bruke farten min og klokskapen min. Jeg skal skyte mer enn jeg har gjort til nå, og jeg skal være en trussel foran Spanias mål.

2. Det er stort for oss, det er supergøy. Vi er stolte, og nå har vi ingenting å tape. Vi slår nedenfra, det er de andre lagene som har press på seg.

3. Jeg går gjennom litt ting i hodet mitt. Så hører jeg på godsangene på Ipoden. Men du får ikke vite hvilke sanger jeg hører på.

Omar Elabdellaoui, forsvar, Oslo:

1. Jeg skal være god defensivt, bidra offensivt, jeg skal takle som bare søren, være kreativ og smart og komme oppover høyresiden i hundre.

2. Vi har alltid hatt troen på at vi skulle klare dette, nå skal vi vise at vi er gode nok til å være her.

3. Jeg ber till Gud om at han skal gi meg en god kamp og for at jeg skal holde meg skadefri. Ellers ingen spesielle ting jeg må gjøre.

Stefan Johansen, midtbane, Vardø:

1. Jeg skal bruke kvalitetene mine til å slå pasninger, gjøre andre gode, styre tempoet i kampen, skape ting. Og om det trengs feier jeg gjerne ned folk. Det skal smelle.

2. Det er stort, Norge burde være stolte av oss. Men jeg er ikke overrasket over at det har gått så bra til nå.

3. Jeg varmer alltid opp med sokker, så jeg skifter til strømper og tar på leggbeskytterne. Jeg girer meg opp, men har ingenting jeg gjøre.

Ørjan Håskjold Nyland, keeper, Volda:

1. Jeg skal bidra med masse prating og forhåpentligvis gjøre noen avgjørende redninger. Jeg skal være trygg og god for laget.

2. Dette er en stor prestasjon for oss. Denne generasjonen har en fin fremtid foran seg, det synes jeg dette EM har vist.

3. Jeg tar på meg venstre keeperhanske før den høyre, men det er ikke noe overtroisk over det, det har bare blitt sånn. Ellers er jeg ganske rolig på slike ting.

Stefan Strandberg, forsvar, Lyngdal:

1. Jeg skal prøve å heve nivået mitt enda mer, ta tak i kampen og være den lederen jeg — og de andre - forventer at jeg skal være. Jeg skal piske de andre til å gjøre den jobben som kreves, også når spillerne blir slitne.

2. Jeg håper alle, inkludert dere journalister, skjønner hvor stort dette er. Det er ikke så ofte et norsk lag er i et mesterskap. Men vi får vente med oppsummeringen til EM er over.

3. Jeg er stille og rolig. Jeg pleier å gå gjennom hva jeg skal si til spillerne når vi står samlet ute på banen rett før avspark.