Rooney skadet seg da han spilte for Manchester United mot Chelsea 29. april, og siden det har England stort sett bare vært opptatt av det når det gjelder landslaget.

— Først og fremst er jeg glad for at han er tilbake i spill. Han er ikke 100 prosent i form, siden han har vært så lenge ute. Men denne halvtimen vil gjøre ham godt, sier Eriksson.

- Kommet inn i VM

— Det er viktig at han fikk spille i dag, for han er en fantastisk spiller. Nå er han kommet med i VM, og det er jeg meget glad for.

— Jeg er også lettet over at sagaen om Rooney er over. Det har blitt snakket om ham hver dag. Alle rundt laget er lei av det, og nå er det forhåpentligvis over, sier Erikssson.

Takket United

— Er Rooney aktuell fra start mot Sverige?

— Det får vi se. Tiden vil vise hvordan kroppen reagerer på å komme tilbake i kamp, sier Eriksson.

— Vi ville ha uavhengige leger inn med en gang vi følte han var klar. Da de ga ham klarsignal i morges, kunne vi bruke ham, sier Eriksson.

Han takket alle legene for deres innsats med Rooney, og takket også Manchester United for at de sendte uavhengige leger for å se på Rooney.

Michael Owen fikk også skryt av Eriksson. Det er en annen spiss som har vært lenge ute.

— Owen blir bedre og bedre. Han er en annen spiller som i likhet med Rooney ikke har spilt så mye de siste månedene, sier England-manageren.