OTTAWA (Aftenposten): Det norske laget ble møtt med jubel da de gikk av bussen før fredagens trening på Algonquin College stadion i Ottawa. Et lokalt jentelag hadde møtt opp og ga tydelig uttrykk for at de støtter Norge i verdensmesterskapet.

Etter den norske treningen tok landslagsspillerne på seg trenerrollen, og drillet de unge talentene i flere øvelser.

Alt i alt skapte de over hundre tilskuerne meget god VM-stemning for det norske laget.

— Det er supert, det er jo så god stemning, og jeg var imponert over nivået til jentene. De er jo 12 år, sier Norges fremste stjerne, Ada Hegerberg.

Det norske laget ble hyllet som helter, og flere internasjonale medier hadde møtt opp for å ta tempen på laget noen dager før åpningskampen.

— Det er kjempegøy å trene når det er så mange tilskuere, vi hører dem jo når vi slår en god pasning eller scorer mål. Det var veldig kjekt, sier Kristine Minde etter økten.

Lettelse over friske spillere

Det som er minst like kjekt for det norske laget, er at hele troppen på 23 spillere nå endelig er friskmeldte.

Skadesituasjonen har skapt mye hodebry for den norske landslagsledelsen. Ingvild Stensland og Caroline Graham Hansen har meldt forfall, og flere har hanglet.

To dager før premieren mot Thailand er imidlertid hele troppen kampklare.

— Det er veldig godt å kunne se fremover og vite at de som er her er friske og raske. Det har vært styrken vår tidligere, at vi har så god bredde i troppen. Det er enkeltspillere som vinner fotballkamper, og det er tropper som vinner mesterskap. Det tror jeg vi vil få se denne gangen og, sier assistenttrener Roger Finjord.

Tror veteranene har kontroll

Solveig Gulbrandsen var den eneste som ikke deltok på fredagens trening. En kneskade satte henne ut av spill en måned tidligere i vår, men grunnen til at hun bare tuslet rundt og så på treningen var at hun ville gi kroppen litt hvile.

— Jeg må ta forholdsregler, som jeg gjør i dag. Hvis jeg skulle ha en dag uten fotball, så passet det best nå. Det er lenge til neste mulighet, sier Gulbrandsen, som trolig starter på den norske midtbanen søndag.

En som også var i full trening, var Trine Rønning. En strekkskade har skapt problemer for den norske kapteinen, men hun går trolig inn i det norske midtforsvaret igjen mot Thailand.

De to veteranene er blant spillerne som håper å spille seg i stadig bedre form utover i mesterskapet.

Landslagsledelsen er ikke bekymret.

— Det er spillere som har vært skadet før i karrieren, og som vet hva som skal til for å toppe formen i et mesterskap. Det har de klart før, og det føler jeg meg veldig trygg på at de klarer igjen. De har en ekstra bryter som slår inn når det er mesterskap og FIFA-hymnen spilles når vi går inn på banen, sier Finjord.

Også Elise Thorsnes og Isabell Herlovsen har slitt med skader den siste tiden, men begge var med for fullt på fredagens trening.

Dermed stiller trolig Even Pellerud med dette laget søndag:

Ingrid Hjelmseth – Maren Mjelde, Trine Rønning, Nora Holstad Berge, Ingrid Moe Wold – Solveig Gulbrandsen, Gry Tofte Ims, Lene Mykjåland – Kristine Minde, Isabell Herlovsen, Ada Hegerberg