Fire strake borteseiere, klar tabelltopp, flest scorede og færrest innslupne: Det blir vanskelig å stoppe Molde denne sesongen. Fredagens kamp mot Lillestrøm var på ingen måte noen overkjøring fra de blåhvites side, men laget hadde kvalitetene og de nødvendige marginene til å bikke det i sin favør.

Sånt kjennetegner et topplag.

— Vi er stinne av selvtillit om dagen, sier kaptein Daniel Berg Hestad etter sesongens sjuende seier.

Ampert på Åråsen

Den sindige veteranen ble byttet ut til kraftig pipekonsert fra hjemmepublikummet etter 67 minutter. Berg Hestad fikk gult kort i slutten av 1. omgang, og etter hvilen oppsto det flere situasjoner hvor både hjemmelaget og publikum mente han burde vært utvist.

Det kokte ekstra mye etter en duell med Espen Knudtzon da det var spilt 62 minutter. Knudtzon gikk i bakken etter å ha blitt taklet av Molde-spilleren, og dommer Tom Harald Hagen brukte lang tid på å bestemme seg for hva han skulle gjøre.

Etter litt knuffing og mye om og men, endte det med at Grue-dommeren ga hjemmelaget frispark.

Sliteseier

— Jeg synes det var en del rare avgjørelser i dag. I situasjonen med Knudtzon var jeg først på ballen og skjønte ikke helt hvorfor jeg fikk frispark imot. Knudtzon innrømmet selv at det ikke var frispark, sier Molde-kapteinen, som ble erstattet av Etzaz Hussain da det var spilt 67 minutter.

- Var det riktig å ta deg av på det tidspunktet?

— Slik kampen utviklet seg, kunne jeg fått kort på nesten hva som helst, så det var nok like greit.

I første del av 2. omgang ble Molde trykket godt bakpå av hjemmelaget. Serielederen bet imidlertid tennene sammen og jobbet seg gjennom det. Utover i omgangen fikk de flere gode kontringsmuligheter, men de klarte aldri å drepe kampen.

— Vi slet hjem seieren i dag, og det er jeg glad for. Vi var på gyngende grunn en periode i 2. omgang, men red av stormen. Etter hvert gjorde vi et par bytter som var viktige for oss, sier Tor Ole Skullerud.

Vil ikke ta av

Treneren var lettet etter å ha sikret tre nye poeng, og gledet seg over fullsatt stadion og stort engasjement i 16. mai-kampen. Skullerud er strålende fornøyd med det laget har prestert de første ni serierundene, men advarer mot å ta av

— Vi har massevis av utviklingspotensial i dette laget, og må ikke gå i fellen og bli altfor fornøyde. Vi går på trening hver dag for å utvikle oss som enkeltspillere og lag. Det er hva dette handler om, sier han.