Lørdag avanserte Kokslien fra 12.-plass og vant. Søndag tok han inn 46 sekunder på ledende Akito Watabe og seiret 2,7 sekunder foran japaneren. Bernhard Gruber fra Østerrike ble nummer tre.

– Dette er en stor dag og en stor helg for meg her i Almaty. Jeg hoppet godt igjen, og langrennsformen blir bare bedre og bedre. Jeg nyter konkurransene for tiden, sa Kokslien, som tross lørdagens seier også hadde litt revansjlyst da han stilte til start søndag.

– Jeg ladet opp ved å se favorittlaget mitt, Liverpool, mot Manchester United, sa han.

Kokslien hadde beste langrennstid både lørdag og søndag. I søndagens renn tok han inn tetduoen etter sju kilometer. Han noterte sin fjerde seier i karrieren, og den femte pallplasseringen på rad.

Tok innpå

Sammenlagt tok han i løpet av helgen inn 105 poeng på verdenscupleder Jason Lamy Chappuis, som ble nummer fire lørdag og nummer fem søndag. Når åtte renn står igjen, er Kokslien 239 poeng bak Chappuis og 69 bak toeren Watabe.

– Jeg er veldig glad for å ha vært best i bakken to dager på rad. I dag var taktikken min å vente på Mikko og se om jeg kunne henge på ham og slå ham i spurten. Men «maskin-Mikko» var for rask i dag igjen, sa Watabe.

– Jeg er bare 170 poeng bak Jason, så seier i verdenscupen sammenlagt er innen rekkevidde, mener japaneren.

Fire blant de 14

Jørgen Gråbak avanserte fra 14.-plass og ble nummer seks, 18,9 sekunder bak vinneren. Jan Schmid, som var beste nordmann i hopprennet med sjetteplass, endte på 9.-plass.

Magnus Moan gikk seg opp fra 29.-plass og ble nummer 14. Han hadde nest beste langrennstid.

Neste verdenscuprenn er i Klingenthal i Tyskland kommende helg. Verdenscupen avsluttes i Holmenkollen i mars.

(©NTB)