Alle de tre nordmennene tok seg inn blant de åtte beste, men Jan Schmid på 7.— og Magnus Moan på 8.-plass var sjanseløse mot de beste i et renn der tidsdifferansene ble store etter et hopprenn over to omganger.

— Håvard leverte en god konkurranse i dag, mens Jan har imponert med pallplasseringer onsdag og her i Oberstdorf fredag kveld. I dag fikk Jan det tungt i rulleskidelen, men han har tatt store steg i sommer. Magnus er i god langrennsform, og er ikke langt unna i bakken. Vi er absolutt i rute, sa landslagssjef Kristian Hammer.

Johannes Rydzek fra Tyskland vant rennet etter å ha gått seg opp fra fjerdeplass med dagens beste rulleskitid. Akito Watabe fra Japan og Bernhard Gruber fra Østerrike måtte nøye seg med de to andre plassene på seierspallen.

Sammenlagt i Sommer Grand Prix delte Watabe og Gruber seieren. Begge noterte plasseringene 1-2-3-4 på de fire rennene.

Orket ikke

Gruber vant hopprennet foran Watabe og Klemetsen. Bare tre sekunder skilte mellom de tre etter sterk hopping. Nordmannen hoppet 136 og 129 meter i sine svev. Han orket ikke å henge på de andre i tetsjiktet i rulleskiløypa og endte 54,1 sekund bak vinneren.

De fire beste var i en klasse for seg. Ned til Eric Frenzel på femteplass var det over to og et halvt minutt.

- Aldri vært så god

Schmid ble nummer fem i bakken og gikk ut 35 sekunder etter lederen i rulleskirennet over 15 kilometer, men han fikk ikke fart på skiene og falt ytterligere et par plasser. Han var likevel fornøyd med egen innsats de siste dagene.

— Dette har vært kjempemoro. Aldri har jeg vært så god i Sommer Grand Prix før, og det fungerte bra. Nå gjelder det å få ut de siste 5-10 prosentene til Sotsji. Til vinteren blir det eventuelt mitt siste OL, og da skal jeg gjøre alt jeg kan for å komme i toppform, sa Schmid.

Moan på 9.-plass i hopprennet gikk ut hele 3.20 minutter etter lederen. Etter å ha notert 10. beste rulleskitid endte han som nummer åtte.

Sammenlagt i Sommer Grand Prix ble Schmid beste nordmann med 4.-plass. Klemetsen ble nummer fem og Moan nummer ni. (©NTB)