STAVANGER: (aftenbladet.no): Viking ønsker å slanke spillestallen og er derfor åpne for å gi slipp på flere av ungguttene som ikke får spilletid.

Bryne har lenge vært interessert i Jakobsen, og nå skal han altså vise seg fram for 1. divisjonsklubben.

— Han skal trene med oss noen dager, så tar vi en avgjørelse etterpå , sier Bryne-trener Tommy Bergersen til aftenbladet.no.

Ole Marius Aasen er en annen unggutt som kan være på vei bort fra Viking. Ifølge utviklingssjef i Viking, Kjell Inge Olsen, har klubben fått henvendelser på Jakobsen, Aasen og Björn Andersson.

— Vi har sagt til klubbene at de får snakke med spillerne, så får det bli opp til dem å avgjøre hva de selv ønsker, sier Olsen.

Viking har allerede sendt Arild Østbø på lån til Start ut sesongen. I tillegg er Henrik Breimyr blitt løst fra kontrakten.

Stor stall

Viking-trener Kjell Jonevret avviser at det er en gedigen ryddeaksjon han nå er i gang med.

— Nei, de som ønsker å bli værende er hjertelig velkommen til det. Men jeg synes det er trist at vi ikke kan tilby dem et bedre kamptilbud. For at disse spillerne skal utvikle seg er de avhengig av skikkelig kamptrening. Vi er så mange spillere i troppen at enkelte ikke får være med når vi spiller 11 mot 11 på trening, sier Jonevret.

Bristol Rovers skal være interessert i Joan Edmundsson.

— Joan er i en litt spesiell situasjon. Han fikk lite spilletid i Newcastle og har heller ikke fått spille mye i Viking. Han har kontrakt med oss ut 2013-sesongen, men foreløpig er han et stykke unna spilletid på A-laget. 3. divisjon er ingen god utviklingsarena for ham, og derfor er vi åpne for å leie han ut. Det beste hadde vært å leid ham ut i Norge, slik at vi kunne holdet et øye med ham. Vi får se hva det ender med, sier Jonevret.