Det var cirka et kvartér før full tid da MFK mistet ballen og forærte Stabæk en gyllen overgangsmulighet.

Ballen havnet hos Gilles Ondo som satte fart, men angriperen gikk i bakken da han møtte midtstopper Kristoffer Paulsen Vatshaug.

Kampleder Tommy Skjerven tolket situasjonen dit hen at Vatshaug hindret Stabæks overgang ved hjelp av ulovlige midler, og ga ham gult kort.

Ettersom det var hans andre for dagen, måtte midtstopperen forlate banen.

Det gjorde han uten nevneverdige protester.

— Det er ingen vits i å reagere når dommeren allerede har delt ut kortet. Når det er sagt, så følte jeg selvfølgelig at det var veldig strengt, sier Vatshaug til Rbnett.

Bedre etter utvisningen

30-åringen, som nettopp har signert ny toårskontrakt med MFK, mener imidlertid han gjorde en forseelse.

— Det var frispark, men ikke gulkort nummer to. Det hører ikke hjemme på dette nivået å legge lista så lavt, sier han.

Med et kvartér igjen å spille var serielederen i undertall, men faktisk greide laget å heve seg etter utvisningen. Til tross for at Stabæk dominerte, sto de imot presset og innkasserte et poeng som kan vise seg å bli viktig når statusen for årets eliteserie skal gjøres opp.

— Det er sterkt det vi presterer etter at jeg ble utvist. Vi begynte å spille fotball igjen, og vi viste at vi har en fantastisk "go" i laget, skryter han.

Belønnet med kontrakt

Vatshaug har for øvrig hatt en svært solid sesong i MFK-trøya og ble denne uken belønnet med ny toårskontrakt. Midtstopperen er svært fornøyd med å være med i planene videre.

— Det er veldig godt å ha kontrakten i boks, og dette er ytterligere et steg i retning alt jeg ønsker å oppnå med MFK, sier han.

Slik kampen i Telenor Arena fredag kveld utviklet seg, hadde MFK grunn til å være fornøyd med det ene poenget. Slik så det også ut da dommeren blåste av kampen. MFK-manager Ole Gunnar Solskjær vil imidlertid ikke være med på at de var heldige.

- Nei, det synes jeg ikke. Med hell i 1. omgang hadde vi ledet med to eller tre mål. Vi skapte mange gode sjanser. Etter pause snudde det litt, men Espen leverte en strålende kamp i mål, sier han.