HALMSTAD/OSLO (aftenposten.no): Per-Mathias Hømo forlater sin svenske klubb Djurgården etter sesongen for å være norsk landslagstrener på heltid. Dermed står Stockholm-klubben utan trener frå nyttår av.

Djurgårdens sportssjef Anders Grönhagen bekrefter overfor Aftenposten.no at klubben kjenner situasjonen til både Aalesunds trener Jan Jönsson og Viking-trener Kjell Jonevret.

Begge er svenske, og kan være aktuelle kandidater til å overta etter Høgmo.

— Jeg kan ikke kommentere andre klubber enn den jeg er i. Nå fokuserer jeg på Aalesund , sier Jönsson.

Hans kontrakt med Aalesund går ut etter inneværende sesong. Han er i dialog om klubben om en forlengelse, men ingenting er avklart ennå.

— Jeg skal i møte med Aalesund neste uke og vil kunne gi dem et svar i løpet av en ukes tid, sier 53-åringen.

Trenermøte i Djurgården

Tirsdag skal Djurgården ha møte, hvor de skal legge en plan for arbeidet med å finne en ny trener.

— Vi kommer til å bruke den tiden vi trenger, men håper å ha det på plass i god tid før nyttår, sier Anders Grönhagen etter Djurgårdens kamp mot Halmstad søndag.

Han ønsket ikke å kommentere enkeltnavn, men etter treningen dagen før sa han at klubben har god oversikt over de svenske trenerne som er i den norske eliteserien.

Ønsket av oss

Jönsson har lenge holdt Aalesund på pinebenken om sin fremtid i klubben. Svensken ble hentet inn som Kjetil Rekdals erstatter i januar. Tidligere har treneren uttalt at familien, som er bosatt i Sverige, avgjør om han kan fortsette som trener i Norge.

— Vi har en god dialog med Jan, og familien hans står bak at han kan fortsette som trener hos oss, sier klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff, til Aftenposten.

Han forteller at den svenske klubben ikke har tatt kontakt med Aalesund.

— Jan er ønsket med videre av oss, så får vi se hva som skjer i den kommende uken, sier Hoff.

I desember i fjor ble Jönssons kontrakt med Rosenborg avsluttet to år før tiden.

Da hadde svensken ledet trønderne til to bronsemedaljer. 53-åringen ledet også Stabæk til seriegull i 2008. I år har han tatt Aalesund opp i bronsekampen i eliteserien. I går spilte laget 0-0 hjemme mot Brann.