FORSVINNER: Martin Ørnskov skal på det nærmeste være klar for Brøndby. FORSVINNER: Martin Ørnskov skal på det nærmeste være klar for Brøndby. Foto: Håkon Mosvold Larsen - NTB scanpix

Ørnskov klar for Brøndby

Brøndby betaler over 5 millioner for Viking-spilleren.

STAVANGER (Aftenbladet): — Det stemmer at klubbene er enige. Jeg forhandler med Brøndby om min personlige avtale, så får vi se om vi blir enige. Jeg er privilegert som kan velge mellom to så gode klubber som Viking og Brøndby, sa Martin Ørnskov til Aftenbladet tidligere fredag.

I ettermiddag bekreftet Viking at avtalen nå er i havn.

Det norske overgangsvinduet åpner ikke før 15. juli. Ørnskov skal dermed spille de to neste seriekampene for Viking, før han vender nesen hjemover.

Får over 5 millioner

— Vi hadde ikke inngått denne avtalen hvis den ikke var til å leve med økonomisk. Vi opplever prisen som riktig, sier administrende direktør i Viking, Arne Larsen Økland.

Overgangssummen skal ligge på i overkant av 5 millioner kroner. Viking betalte om lag 2 millioner da de hentet Ørnskov fra Silkeborg i fjor. Danskens tidligere klubb har også krav på prosenter av overgangssummen Viking nå mottar fra Brøndby.

Men etter det Aftenbladet kjenner til skal ikke dette beløpet være mer enn et par hundretusen kroner.

- Ille å miste Ørnskov

Kjell Jonevret er ikke videre fornøyd med at Ørnskov nå forlater klubben.

— Han har vært den viktigste midtbanespilleren vår så langt denne sesongen.

— Rent sportslig er det ille å miste ham, men jeg forstår at den økonomiske situasjonen i Viking tilsier at vi må slippe ham dersom prisen er riktig, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.no.