FotballSverigeFoto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLY120324 Fotboll, Treningsmatch, Elfborg - ÖrebroJörgen Lennartsson, tränare, Elfsborg

Det ble skålet med edle dråper da Sveriges U21-trener Jörgen Lennartsson ble presentert som Stabæk-trener foran 2011-sesongen.

Før året var omme hadde Lennartsson lagt kursen hjem til Sverige, Stabæk hadde flyttet til Nadderud og verden vil neppe bli den samme igjen.

To nordmenn på laget

Joackim Jørgensen skjøt seg inn i de fleste fotballelskende nordmenns hjerter som Sarpsborg 08-spiller forrige sesong. Han skrev under for Elfsborg i høst. Foran seriestart fikk klubben fra Borås keeperkrise, og Kenneth Høie ble hentet på korttidskontrakt. Begge to spilte mandag, da Elfsborg slo Örebro på bortebane og krøp til topps i Allsvenskan.

Samtidig ligger Stabæk sist i eliteserien i Norge, med ett poeng etter fem kamper. Elfsborg har 12 pinner på like mange. Rosenborg, der Lennartssons forgjenger i Stabæk nå jobber, leder for sikkerhets skyld serien i Norge.

Drømmetreff

Elfsborg tok ledelsen da den tidligere Vålerenga-spilleren Stefan Ishizaki dro til fra vel 60 meter! Keeper Tomer Chencinski var ute på vel 25 meter og klarerte et fremspill. Ballen landet i føttene på Ishizaki. Han var ikke vond å be, og dro til det han var mann for. Ballen pakket én gang og gikk i pen bue over Chencinski og i nettet. Kun seks minutter var spilt.

Se Ishizakis monstermål her!

– Jeg har sett Dejan Stankovic gjøre det, så da tenkte jeg at også jeg kan gjøre det, sa Ishizaki til Canal Plus, og legger til at han fikk med seg at keeperen sto langt ute.

Amadou Jawo doblet ledelsen like etter sidebytte. På sidelinjen sto Lennartsson og jublet.

– Spillerne var store i dag. Totalt sett var det en veldig god kamp, der vi spilte perfekt bortefotball , sa han til Canal Plus.

I de to siste kampene i Allsvenskan mandag slo Malmö FF Syrianska med 1-0 hjemme i Skåne, mens IFK Göteborg slo Häcken i göteborgsderby på bortebane med 2-1.