Mitt drømmelag er kjemisk fritt for tanker om balanse mellom ulike spillertyper. Uten hensyn til spillernes komplementære ferdigheter. Det er noe så enkelt og artig som mitt utvalg av den jeg mener har vært best i hver enkelt posisjon til nå. Derfor stiller jeg med tre spisser som alle trives best i midten.

Jeg har prioritert de som har vært stabilt gode framfor spillere med en enkelt knallkamp. Rade Prica får heller komme inn og score hat-trick siste halvtimen.

Statistikksenter Eliteserien:

Keeper

  • Rune A Jarstein, Viking

ALLSIDIG: Rune Jarstein har mange strenger å spille på. (Foto: Scanpix)

Det er to måter å være keeper på. Enten stå på det sikre, holde deg på strek ved innlegg eller gjennomspill. Eller du kan være keeper som Jarstein. Han får ikke plassen fordi han har gjort færrest feil, men fordi han har gjort flest ting riktig. Han er spesielt god som sweeper, og han våger å dominere feltet på dødballer. Har blitt mer moden i hete situasjoner, og tjener på det.

Høyre back

  • Brian Priske, Start

STØDIG: Brian Priske hever nivået i eliteserien (Foto: Scanpix)

Ingen typisk back, med en høyde og rekkevidde en normalt ser hos midtstoppere. Dansken har en ro over spillet som oser av rutine, noe som bekreftes av en CV med blant annet 24 landskamper og nesten 100 kamper for Portsmouth og Brugge. Mister sjelden ball og bidrar offensivt med gode innlegg og en stødig skuddfot. Mangler litt akselerasjon.

Vi følger Start:

Midtstopper

  • André Muri, Vålerenga

BUNNSOLID: André Muri kjemper mot Aalesunds Solomon Okoronkwo. (Foto: Scanpix)

Muri er til å stole på. Det er befriende med spillere som erkjenner egne styrker og svakheter, og spiller deretter. Når det er sagt, Muri har forbedret ferdighetene med ball kolossalt de seneste to sesongene. Nå er han en ganske god igangsetter, men mest av alt en bunnsolid stopper som vinner alt i lufta, er riktig posisjonert ved innlegg og har stor nok fart til veldig sjelden å bli løpt fra.

Midtstopper

  • Miika Koppinen, Tromsø

RUTINERT: Miika Koppinen i kamp med Moldes Davy Claude Angan. (Foto: Scanpix)

Per-Mathias Høgmo er generalen bak en velstrukturert defensiv enhet i TIL, men Miika Koppinen er obersten som utfører oppdrag ute i felten. Selv om han kan tas på tempo enkelte ganger har han den befriende egenskapen som kun rutine eller fotballklokskap gir, han står der hvor ballen detter ned. Flink til å kommunisere med medspillere, trygg med ball og tøff nok når det er behov for det.

Venstre back

  • Jo Nymo Matland, Sarpsborg 08

MAGISK VENSTRE: Jo Nymo Matland (til høyre) gratuleres etter frisparkmål mot Molde. (Foto: Scanpix)

Matland er ikke en komplett back, til det mangler han noe på både tempo og egenskaper én mot én. Men han har en spisskompetanse, som sender ham rett inn på mitt drømmelag. Hans venstrefot står ikke tilbake for noen andres i ligaen. Den bruker han kreativt til å finne medspillere med ulike varianter av tilslagsteknikker. Og viktigst av alt — til å score mål. Vakre mål.

Defensiv midtbane

  • Fegor Ogude, Vålerenga

RO: Fegor Ogude har kontroll på Erik Nevland. (Foto: Scanpix)

I fjor så han mest ut som han spilte fotball på is med litt for sløve skøyter på bena. Til tross for at han har vært skadet store deler av vinteren står han nå fram med en ro og autoritet som gjør ham til et glitrende ankerfeste på midten. Har en styrke som en karikert tegneseriefigur, og er ligaens kanskje beste nærkampspiller. Kan bli i overkant tøff i dueller, og er sårbar for gule kort.

Høyre indreløper

  • Jone Samuelsen, Odd

ENERGISK: Jone Samuelsen hadde full kontroll på Sogndal på Fosshaugane. (Foto: Scanpix)

Odd har hatt en innledning på sesongen under forventet. Likevel har Jone Samuelsen markert seg i alle kampene med en uutslettelig energi. Han dekker store områder, er god én mot én begge veier, og ser ut som han er hurtigere med ball i bena enn uten ball. Hvis resten av midtbanen våkner rundt ham, kan jordfreser-Jone få sitt virkelige gjennombrudd denne sesongen.

Venstre indreløper

  • Carl-Erik Torp, Brann

BALLSIKKER: Carl-Erik Torp mot Fredrikstads Celso Borges. (Foto: Digitalsport)

Fotball er et fryktelig enkelt spill. Du skal ta ballen fra en med en annen farge på drakta, og gi den til en med samme farge. Carl Erik Torp greier begge deler. Han har ro og overblikk nok til å ha litt bedre tid med ball enn de fleste andre. Sammen med Austin har han gitt Brann det hjertet i laget som den sentrale midtbanen er ment å være.

Høyre spiss

  • Kim Ojo, Brann

KRAFTFULL: Kim Ojo feirer med lagkamerat Diego Guastavino mot Lillestrøm. (Foto: Rune Nielsen)

To meget gode kamper ble fulgt opp av en middels, for Ojo -og for laget. Kraftspissen er sterk feilvendt, slik at han kan holde midtstopper unna og bidra til at laget kan løftes fram på banen. Likevel er det styrken hans rettvendt, og ikke minst inne i 16 meteren, som gjør ham til en trussel og verdig en plass på drømmelaget mitt så langt.

Midtspiss

  • Sigurd Rushfeldt, Tromsø

VETERANER: Sigurd Rushfeldt mot Starts Bård Borgersen. (Foto: Scanpix)

Gi den mannen en ball innenfor 16-meteren, og sjansen er stor for at den samme ballen ganske raskt ligger i motstanderens nett. Han har vært skadeutsatt, motivasjonen har vaklet litt, og tempoet er ikke som for ti år siden. Likevel er han smartere enn noen annen spiss i ligaen. Og viktigere, han er smartere enn de aller fleste av midtstopperne han møter.

Venstre spiss

  • Anthony Ujah, Lillestrøm

ANNEN IDRETT: Anthony Ujah scoret fire mot Stabæk i serieåpningen. (Foto: Scanpix)

Toppscoreren er en av hovedgrunnene til at et nederlagsdømt LSK har fått en bra start, etter en sensasjonell åpningskamp, hvor han selv så ut som han drev en helt annen idrett enn alle andre. Nå har han stort sett scoret etter innlegg. Når han også begynner å score etter det han er aller best til, drible av motstandere, kan det bli mye moro på Åråsen.

Føler du at jeg har satt opp et drømmelag du er enig i, eller syns du treffprosenten min er mer på høyde med Lars Berger på stående skyting?

Send inn ditt drømmelag så langt, eller bytt enkeltspillere!