Oslo (BT): Treneren som rykket ned med Brann i 2014, Rikard Norling (44), skal være klar for sin første jobb etter å ha fått sparken i Bergen for et år siden.

Det anerkjente nettstedet fotbolldirekt.se skriver at Norling tar over som hovedtrener i stockholmsklubben AIK.

Flere kilder sier til nettstedet at AIK-ledelsen har bestemt seg for å sparke sin nåværende trener, Andreas Alm, og erstatte ham med Norling. Opplysninger fotbolldirekt har, sier at trenerskiftet blir presentert torsdag.

AIK er «Rikard Norlings klubb». Treneren har en høy stjerne blant supporterne der, og har hatt hovedtrenerjobben tidligere, mellom 2005 og 2008. Da Norling måtte slutte i klubben for åtte år siden, fikk han massiv støtte fra både spillere og organiserte supportergrupper.

Norling har også bakgrunn som ungdomstrener i AIK.

Like før jul i 2013 kom Norling til Brann som regjerende svensk mestertrener med Malmö, men karrieren hans i Norge ble en fiasko. Et sjokkerende nedrykk med Brann var ikke nok til å gi ham sparken, mye grunnet popularitet i garderoben og blant fansen, men etter en svak start også på 1.-divisjonssesongen 2015, måtte han gå.

Rikard Norling har ikke uttalt seg i media om Brann i året som har gått siden han fikk sparken. AIK er for øyeblikket nummer ni i den svenske toppdivisjonen.