Roma var det klart beste beste laget i toppkampen. Men det var også de som hadde mest å spille for. Seks poeng bak serielederen, og det eneste laget med en reell sjanse til å ta mesteren igjen, måtte de vinne på Giuseppe Meazza for å ha en reell sjanse til å sikre seg seriemesterskapet.

Den første store sjansen var det likevel Inter som hadde, da Hernan Crespo traff stolpen med et saksespark. Like etter tok Roma ledelsen. En fantastisk scoring fra Francesco Totti stummet San Siro og Roma så ut til å gå mot sin andre serieseier over Inter i Milano på to år.

Det var gjestene som fortsatte å dominere kampen. Både De Rossi, Taddei og Vucinic hadde sjanser til å avgjøre kampen.

Inter spilte nesten en halv time med en mann mindre etter at venstreback Maxwell fikk et alvorlig overtråkk, like etter at trener Roberto Mancini hadde gjort sitt tredje bytte for kvelden.

Syv minutter før slutt fikk Philippe Mexes sitt andre gule kort på to minutter og også Roma måtte avslutte med ti mann.

Ti mot ti var Inter plutselig med i kampen igjen. Med to minutter igjen å spille banket kaptein Javier Zanetti et langskudd i hjørnet og jubelscenene viste hvor viktig den scoringen var.

Slutten av kampen ble skjemmet av grisespill fra begge sider og bare en snill dommer sørget for at kampen ble rundet av ti mot ti.

Da kampen ble blåst av, seks minutter på overtid, jublet Inters-spillerne som om de allerede er seriemestere, og på tribunen vinket Inter-fansen med et banner der det sto: «Game over». De har nok helt rett!

Fakta:

Atalanta – Sampdoria 4-1 (3-1). A: Cristiano Doni (13, 32), Sergio Floccari (36), Daniele Capelli (53). S: Sergio Volpi (3). T: 12.000. Catania – Milan 1-1 (0-0). C: Gionatha Spinesi (63). A: Alexandre Pato (55). T: 21.000. Fiorentina – Livorno 1-0 (0-0). F: Ndiaye Papa Waigo (58). T: 27.000. Genoa – Napoli 2-0 (1-0). G: Giuseppe Sculli (41), Marco Borriello (str. 75). T: 23.000. Rødt kort: Maurizio Domizzi (74), Napoli.

Inter – Roma 1-1 (0-1). I: Javier Zanetti (88). R: Francesco Totti (38). T: 48.000. Rødt kort: Phillippe Mexes (84), Roma.

Lazio – Reggina 1-0 (1-0). L: Rolando Bianchi (str. 45). T: 18.000. Palermo – Empoli 2-0 (2-0). P: Fabio Henrique Simplicio (14), Leandro Rinaudo (38). T: 21.000. Parma – Udinese 2-0 (0-0). P: Cristiano Lucarelli (78), Luca Cigarini (str. 87). T: 14.000. Siena – Cagliari 1-0 (0-0). S: Massimo Maccarone (88). T: 8000. Spilt tirsdag:

Juventus – Torino 0-0.

T: 22.636. Rødt kort: Pavel Nedved (90), Juventus.