Det var i tirsdagens treningskamp mellom Leeds United og tyske Eintracht Frankfurt i Østerrike, at det endte med slåsskamp mellom lagets supportere.

Totalt 25 personer ble arrestert etter kaoset, hvorav tre av dem var Leeds-supportere, skriver BBC. IfølgeThe Yorkshire Post skal også tre Leeds-supportere, to politimenn og to sikkerhetsvakter ha trengt behandling på sykehuset som en følge av opptøyene etter kampen i den østerrikske byen Eugendorf.

Leeds tapte kampen 2-1. ## — Forventer en hyggelig ramme

Lørdag kommer det engelske laget på besøk til Lillestrøm og Åråsen.

— Vi kjører som vanlig, med vanlige vektere og politi til stede. Det kommer til å gå helt fint, og vi forventer ikke noe bråk, sier arrangementssjef i Lillestrøm, Truls Olsen.

Det tyske Bundesliga-laget Hoffenheim, som har lagt sin treningsleir til Lillestrøm, møter nemlig Leeds, der tidligere LSK-spiller Uwe Rösler nå er hovedtrener, til treningskamp på Åråsen lørdag. Tirsdag spilte Hoffenheim og LSK 1-1.

Heller ikke formann i Leeds sin skandinaviske supporterklubb, Rune Roalsvig, ser for seg at noe lignende det som skjedde i Østerrike, vil skje på Åråsen.

— Etter hva jeg har hørt, var slåsskampen noe som ble fremprovosert av en liten gruppe tyske supportere. Sånt er bare trist, men når Leeds-supportere kommer til Åråsen på lørdag, så forventer vi en veldig hyggelig ramme rundt kampen.

- Så du forventer ikke at noe av det samme kan skje?

— Overhodet ikke. Flere av våre norske supportere har vært med Leeds på pre-season-tur til Italia, Frankrike og Østerrike tidligere og aldri opplevd noe slik, sier Roalsvig.

Brukte pepperspray

De tre engelskmennene som ble arrestert i Østerrike, skal nå være løslatt. Blant annet ble fire Frankfurt-fans arrestert for å ha angrepet sikkerhetsvakter inne på stadion, mens én Leeds-fan ble arrestert for å ha kastet en benk på politiet, ifølge en uttalelse fra politiet på deres hjemmeside.

Ifølge BBC og The Yorkshire Post skal Leeds-supporterne ha stormet banen etter kampslutt, og deretter blitt jaget av rundt 100 Frankfurt-fans. Politiet måtte benytte seg av pepperspray for å kontrollere de tyske supporterne.

— Opprørspoliti måtte involveres og fikk kommet mellom supporterne ganske raskt, men ikke før det kom slag og folk pådro seg små, men likevel ganske stygge skader, sa Phil Hay, sportsjournalist i Yorkshire Evening Post, til BBC Radio Leeds.

Kampen mellom Hoffenheim og Leeds spilles kl. 16.00 lørdag.

— Jeg hørte at det var 500 Leeds-supportere i Østerrike, så jeg regner med det kommer noen hundre til Norge. Jeg håper at Leeds-supportere i Norge og andre som har glede av engelsk fotball, kjenner sin besøkelsestid, sier formann i LUSCOS, Roalsvig.