Andreas Bakkerud forsvant ut av VM-runden i Barcelona i semifinalen.

Fra før var avstanden opp til toppen av sammenlagtlisten lang, men nå er VM-gull i hvert fall urealistisk, innser Bakkerud.

— Det blir ufattelig vanskelig etter dette. Vi må heller rette oss mot pallen. Kampen mot Johan Kristofferson på tredjeplass skal jeg ta, sier Bakkerud, som ligger på fjerdeplass i sammendraget.

Han startet i et vrient spor i semifinalen, og greide aldri å komme seg forbi bilene foran.

— Banen her i Barcelona er veldig trang og vanskelig. Til tross for en bra start i semien, havnet jeg på utsiden i to svinger på rad. Den siste magien manglet for meg denne helgen, sier Bakkerud.

- Skuffet?

— Ja, så lenge navnet mitt står på startlisten, er jeg der for å vinne. Listen har jeg lagt høyt.

Den amerikanske stjernen om Bakkerud: - Andreas er en fantastisk historie.

Sender charterfly til neste runde

Likevel har han allerede begynt å se frem mot neste runde – i Latvia om to uker. Bakkerud-teamet sender ned et charterfly med rundt 160 supportere fra Bergen, i tillegg til at 100 fans er ventet å komme seg ned på egen hånd.

— Det blir den største turen vi noen gang har gjort. Men først skal hjem til mamma og spise kjøttkaker. Etter å ha vært på reise i fire uker, skal det bli godt med halvannen uke hjemme i Bergen, sier Bakkerud.

Petter Solberg fikk det heller ikke til i helgen. Nordmannen røk ut i semifinalen, og dermed tapte han verdifulle poeng til Mattias Ekström i sammendraget.

Solberg ti poeng bak

Svensken vant finalen, og han er nå ti poeng foran Solberg sammenlagt. Ekström har 204 poeng, mens Solberg har 194. Johan Kristoffersson er 12 poeng bak Solberg, mens Andreas Bakkerud på fjerde har 173 poeng.

– Det er slik det er. Jeg må bare pushe på i fortsettelsen. Jeg gjorde mitt beste i dag, sa Petter Solberg ifølge NTB.

I finalen vant Ekström foran landsmennene Timmy Hansen og Johan Kristoffersson.

– Ekström har fått maksimalt ut av denne helgen i Barcelona, konstaterte NRKs kommentatorer.