Da Hødd trakk hjemmekamp mot Brann i NM-semifinalen stod jubelen i taket hos Geir Hasund.

— Dette var kjempekjekt. Uansett får jeg ett av favorittlagene mine på Ullevaal. Det er ekstra kjekt at Hødd fikk hjemmekamp på Høddvoll. Det betyr mye for alle som holder på med fotball i området. Jeg håper at Hødd lager en folkefest, sier den tidligere Hødd- og Brann-spilleren til smp.no.

Sikret finale

Hasund spilte for Brann i perioden 1994-1998, og var selv svært sentral da Brann tok seg til cupfinalen i 1995. Da scoret han det avgjørende målet i semifinalene mot Lillestrøm. Dette var samtidig med at Hødd sist var i semifinale, men tapte over to kamper mot Rosenborg.

Den gangen måtte det to kamper til for å avgjøre mesterskapet i Rosenborgs favør. Hasund måtte stå over omkampen etter gult kort i den første finalekampen, men fikk kjenne på følelsen dagens Hødd-lag nå bare er 90 minutter unna.

- Cupfinale er en fantastisk opplevelse. Det er slike øyeblikk man holder på med dette for, sier Hasund, som fortsatt er meget engasjert som trener for to lag i yngres avdeling i Hødd.

- Litt uvirkelig

- Hvor stort vil det være for Hødd å nå finalen for første gang?

- Det klarer vi vel ikke helt å tenke oss. Det er litt uvirkelig, sier Hasund, men legger til at det er fullt mulig.

— Brann er normalt et bedre lag, men Hødd har gode muligheter. Det de viste mot Haugesund var veldig bra. Har de dagen også mot Brann, ikke er redde for å tape, er positive og offensive, ja da er det mulig. Det hadde vært j... kjekt, sier Hasund

- Går Brann til finalen er det det nest beste, sier den tidligere storscoreren.