Los Angeles Galaxy tapte søndagens semifinaleretur borte mot Seattle Sounders 1-2, men gikk til finalen med 4-2-sammenlagt. Houston Dynamo venter i finalen etter 1-1 mot DC United søndag og 4-2-sammenlagt. Finalen spilles 1. desember, og blir en reprise på fjorårets finale i Major League Soccer. Den vant LA Galaxy 1-0. Også denne gangen avgjøres finalen på Galaxys hjemmebane.

Seattles Eddie Johnson fikk tidlig et mål tvilsomt annullert for offside, men like etter fikk den tidligere Fulham-spissen revansj og kunne gi hjemmelaget ledelsen. Hjemmelaget trengte to mål til for å tvinge fram ekstraomganger. Det så lyst ut da Zach Scott headet inn en corner fra Christian Tiffert etter 57 minutter.

Finalehåpet ble knust da LA-angriper Robbie Keanes innlegg ble handset av Adam Johansson inne i sekstenmeteren. Keane, som blant annet har spilt for kjente klubber som Inter, Leeds, Tottenham og Liverpool, scoret sikkert på straffesparket i det 65. minutt. Etter at kampen var slutt flokket Seattle-spillerne seg rundt dommer Mark Geiger. Cubanske Osvaldo Alonso fikk rødt kort etter to gule.

– Seattle er et god lag, og åpenbart det beste laget i dag, men det handler om å ta seg til finalen. Det var det vi som klarte, strålte Keane.

Houston håper på hevn

DC United trengte et tidlig mål for å kunne snu det mot Houston, men Houston spilte solid bakover og slapp til lite. Mye av spenningen forsvant da Houston tok ledelsen etter en drøy halvtime da Oscar Boniek Garcia scoret fra kort hold. Først sju minutter før slutt maktet Branko Boskovic og DC å score. Da var løpet kjørt.

– Vi er glad for å være tilbake i finalen. Vi jobber hardt, står på for hverandre og gjør alltid det som er påkrevet. Jeg er stolt av disse guttene, sa Houstons midtbanespiller Brad Davis.

DC United er mestvinnende lag i MLS cup med fire titler. De vant senest i 2004. Galaxy har tre triumfer (2002, 2005 og 2011). Houston står med to titler (2006 og 2007).