PEDAGOG: Cesare Prandelli har fått det beste ut av Italias stjerne Mario Balotelli. Foto: NTB SCANPIX
BALLER PÅ SEG: Manchester Uniteds Shinji Kagawa og Inters Yuto Nagatomo er to av mange japanerne som tar Europa med storm. Foto: NTB SCANPIX
OPPGITT: Luis Felipe Scolari er ikke alltid like fornøyd med spørsmålene han får fra media.
I GODT SELSKAP: Tahiti-trener Eddie Etaeta sammen med sin uruguayanske og spanske motpart, henholdsvis Oscar Tabarez og Vicente Del Bosque. Foto: NTB SCANPIX
GODT VANT: Spania har vunnet alt de siste årene, inkludert VM-trofeet de løftet i Johannesburg i 2010. Foto: NTB SCANPIX

Det er et snaut år igjen til turneringen hele Brasil har ventet lenge på. Og jo nærmere fotball-VM kommer, jo mer fremtredende blir angsten for at det brasilianske laget vil floppe på hjemmebane.

Formasjoner, laguttak , fordeling av trøyenummer. Alle brasilianere har en mening om alt som har med "Seleccao" å gjøre.

Dermed passer det godt at trener Luis Felipe Scolari får en mulighet til å teste hvor lagmaskineriet hans står, ett år før hovedpremieren.

Lørdag starter nemlig Confederations Cup, med vertsnasjonen Brasils kamp mot Japan i Brasilia..

— Laget begynner å sette seg. Jeg leste en gang i et magasin at ting skjer sakte i naturen. Vi trener å fortsette å jobbe for å være konkurransedyktige og vinne kamper, sier Scolari til fifa.com.

Se slideshow med noen av turneringens største profiler øverst.

Avslappet Neymar

Selv om presset på Scolari er enormt, spørs det om det kan måle seg med trykket rundt lagets stjernespiller Neymar. Men Neymar har ikke tunge skuldre.

- Jeg er en avslappet type. Jeg bryr meg ikke om press. Jeg prøver alltid å være normal, selv med all hyllesten og kritikken. Det er opp til meg og lagkameratene mine å lede laget til viktige titler, sa Neymar på en pressekonferanse før turneringen.

Neste sesong blir karrieredefinerende for den 21-årige angriperen. Først kommer debutsesongen for gigantklubben Barcelona, før han blir en nøkkelspiller i Brasils jakt på VM-gull på hjemmebane.

Neymar fryder seg over en potensiell finale mot sitt kommende hjemland Spania.

— Spania er et sterkt landslag, med spillere fra en annen verden. De er en av favorittene. Det ville vært en drøm å møte dem i finalen, sier Neymar.

Spania fortsatt sultne

I de siste mesterskapene har Spania blitt vant til å spille finaler, og vinne dem. EM 2008 i Sveits og Østerrike, VM 2010 i Sør-Afrika og EM 2012 i Ukraina og Polen endte alle med spansk triumf.

Men den spanske midtbanespilleren Cesc Fabregas insisterer på at laget ikke er mette på suksessen.

— Jeg er veldig stolt over det vi har gjort, men vi må fortsette. Vi blir aldri fornøyde. Vi har lyst til å løfte Confederations Cup. Denne generasjonen fortjener å vinne alle trofeene, sier Fabregas ifølge goal.com.

Prandellis eksperimenter

Den tredje gigantnasjonen som deltar er Italia, som kvalifiserte seg gjennom sin finaleplass i fjorårets EM. Landslagssjef Cesare Prandelli legger ikke skjul på at det er neste års VM som er aller viktigst.

- Denne turneringen er en test før VM. Det vil bli en veldig vanskelig turnering, sier Prandelli ifølge Football-Italia.net.

— Vi har kommet hit for å spille i viktige kamper og utvikle oss som lag. Det er en stor mulighet for å teste ut potensielle spillere for fremtiden, fortsetter Prandelli.

Et av eksperimentene Prandelli er ventet å gjennomføre gjennom turneringen er å spille med rene vinger, for å gi mer spillerom til den fryktinngytende Milan-duoen på topp, Stephan El Shaarawy og Mario Balotelli.

Uruguays superduo

Confederations Cup har ofte bragt med seg overraskelser, dermed er det gode muligheter for at de øvrige landene også kan få et ord med i laget.

For regjerende Copa America-mester Uruguay vil nøkkelen trolig være å finne en formasjon som tar hensyn til begge av landets superspisser, Edinson Cavani og Luis Suarez.

Det har vært lettere sagt enn gjort så langt i Urugays VM-kvalifisering. Ofte har Cavani fått en kantrolle, der han ikke har fått brukt sine beste egenskaper.

Det var symptomatisk at Cavani scoret vinnermålet i kampen mot Venezuela natt til onsdag, da Suarez var suspendert.

I Confederations Cup tyder mye på at Uruguay-trener Oscar Tabarez kommer til å velge å starte med Cavani og Suarez i en spissduo, med nasjonalhelten Diego Forlan i en playmakerrolle bak de to.

Mexico-tropp dominert av hjemlig liga

Mexico har, i likhet med Uruguay, hatt en litt haltende start på VM-kvalifiseringen. Men landslagssjef Jose Manuel de la Torre tror hans lag har muligheten til å overraske.

— Når det er en turnerning, tror man alltid at Italia, Spania og Brasil har en god mulighet, men du kan aldri avskrive de andre lagene. Fotball utvikler seg raskt. Det er ikke så stor forskjell mellom landslagene lenger, sier De la Torre til fifa.com.

Mexico kommer forøvrig med en tropp dominert av spillere fra hjemlig liga. Kun seks av spillerne spiller i utlandet, blant dem Valencias Andres Guardado og Manchester Uniteds Javier Hernandez.

Kagawa tror på japansk triumf

Mye tyder på at Japans fotballandslag er i ferd med å tre inn i en gullalder. De siste sesongene har japanske spillere dukket opp stadig hyppigere i Europas største ligaer.

En av de mest vellykkede, Manchester Uniteds Shinji Kagawa, røper at Japan har skumle hensikter i Confederations Cup.

- Vi drar dit for å vinne, så spørsmålet er hvordan vi kan oppnå det. Det er min tankegang foran denne turneringen, sier Kagawa til fifa.com.

Nigeria-streik avblåst

Det var lenge tvilsomt at Nigerias landslag kom til å delta i turneringen. Spillerne truet med å boikotte turneringen på grunn av at de ikke hadde fått like mye bonus som de ble lovet etter en VM-kvalifiseringskamp.

Afrika-mesterne gikk glipp av den planlagte flygningen til Brasil, men fredag morgen meldte BBC at konflikten var løst, og at laget ville ankomme Brasil før deres åpningskamp mot Tahiti på mandag.

Nigeria mangler imidlertid sine to kanskje fremste angrepsvåpen, Victor Moses og Emmanuell Emenike.

Tahiti klare for de store gutta

For Tahiti representerer turneringen en unik mulighet til å vise frem sin fotballkultur for hele verden. I 2012 ble det første laget utenom New Zealand og Australia til å vinne OFC Nations Cup (Oceanias svar på EM).

Landslagssjef Eddie Etaeta er ydmyk foran høydepunktet i Tahitis fotballhistorie.

- Vi skal spille med de store gutta nå. Selv om vi er amatørspillere, må vi forberede oss på å spille som profesjonelle spillere, sier Etaeta til AP.

Tahiti får bryne seg på Spania, Uruguay og Nigeria i gruppespillet.

Tidligere vinnere av Confederations Cup:

1997: Brasil

1999: Mexico

2001: Frankrike

2003: Frankrike

2005: Brasil

2009: Brasil

Alle troppene til årets turnering finnes her.