Stabæk forbereder en fremtid uten Jan Jönsson og alt tyder på at svensken er på vei ut etter seks år i klubben.

I løpet av en måned skal en ny trener bli presentert, om det går som Stabæk vil.

— Vi har sagt at vi ønsker å ha trenerkabalen for 2011 løst og alt klart innen utgangen av mai. Men Janne er trener hos oss ut året, definitivt, sa styreleder Einar Schultz mens laget trente på Nadderud-gresset torsdag.

Jönsson vil få et nytt trenertilbud fra Stabæk, men 49-åringen har tydelig signalisert at han kommer til å takke nei.

Sveriges U21-sjef aktuell

Ifølge VG og Aftonbladet er Sveriges U21-landslagssjef Jörgen Lennartsson (45) den heteste kandidaten til å overta bærumsklubben fra 2011. - Han har gode meritter og er fra den gode svenske skolen, kanskje litt mer kynisk og ikke fullt så romantisk som folk regner Janne for å være. Men vi har to-tre mann på blokka og sier ikke hvem. Det ville være helt galt når vi er i en ansettelsesprosess, understreker Schultz.

- Kan det hende at Jönsson forsvinner før sesongen 2010 er over, at han kjøpes ut?

— Nei, han er trener hos oss i år, definitivt, hevder styrelederen.

Det er også utgangspunktet for Jan Jönsson:

- Jeg er under kontrakt med Stabæk og følger den. Jeg funderer ikke på noe annet, sier han.

RBK, svensk eller ikke-skandinavisk?

Treneren lukker ikke helt Stabæk-døra, men er åpen på at han snakket med Rosenborg i vinter.

- Jeg fikk lov av Stabæk til å gjøre det, når det gjelder fra 2011 og visjoner ut over det. Jeg snakket også med en svensk klubb og én utenfor Skandinavia. Men nå har jeg ikke lov til å ha samtaler med noen annen klubb enn Stabæk før etter 1. juli, opplyste Jönsson på Nadderud.

— Det er ganske lenge siden de samtalene fant sted, og de var i et lengre perpektiv, tanker om at man kanskje gjør noe annet i 2011. Men akkurat nå er jeg aller mest "inne i nuet", vi har endel å jobbe med her.

Under kontrakt

Aftonbladet snakket onsdag kveld med Jörgen Lennartsson om Stabæks interesse.

- Jasså, sier du det? Jeg har ingen kommentarer. For tiden har jeg kontrakt med Svenska Fotbollförbundet til og med 31. desember 2011, var hans svar.

Lennartsson ledet sammen med rutinerte Tommy Söderberg det svenske U21-landslaget til EM-semifinale på hjemmebane i fjor sommer.

— Dette kan jeg ikke kommentere. Jeg har ingen anelse om Lennartsson er aktuell for Stabæk. Dessuten er han vår mann og under kontrakt, presiserer fotballpresident Lars-Åke Lagrell - som var svært aktiv i prosessen da fotballforbundet sikret seg Rosenborg-trener Erik Hamrén som svensk landslagssjef.

- Får Lennartsson tilbudet og er interessert, får vi ta diskusjonen da, fastslår Lagrell.