— Jeg husker det faktisk ikke. Ole Martin, når var sist jeg startet en kamp?

En usikker Petter Bruer Hanssen snur seg mot Start-kapteinen når han får spørsmål om sist han startet på midtbanen.

- Jeg husker det ikke jeg heller, ler Årst.

Sist Bruer-Hanssen var med i startoppstillingen var borte mot Viking 22. august i år. Etter den kampen har han slitt med lysken, men er nå klar til kamp.

— Det var snakk om at det kunne være idrettsbrokk eller såkalt Gilmore's groin, men jeg tror ikke det er det. Jeg har fått egne øvelser for lysken av fysioterapeuten vår. Nå kjenner jeg ingen smerter og er spilleklar, sier Bruer Hanssen.

Og ettersom Espen Børufsen må sone karantene på grunn av gule kort, ser det ut til at 24-åringen får tillit på midtbanen mot Kongsvinger.

- Petter har slitt med skade en periode, men har hatt en veldig positiv utvikling den siste tiden, sier trener Knut Tørum.

Espen Hoff forteller om hvorfor han tror Start vinner. Se FotballFredag her!

Skademareritt

Bruer Hanssen har slitt med skader helt siden han kom til Start sommeren 2008. Det første halvåret ble ødelagt av en magestrekk og sesongåpningen i 2009 gikk også fløyten etter at lysken slo seg vrang for første gang.

— Det er egentlig den samme skaden jeg har slitt med i høst også, sier Bruer Hanssen.

24-åringen fikk heller ingen god start på årets sesong. En løs bruskbit i kneet førte blant annet til at han måtte bli hjemme fra La Manga.

- Du kan trygt si jeg er lei av skader nå. Håpet er at jeg får spilt mest mulig i kampene som gjenstår. Det eneste jeg ønsker, er at jeg skal få en skikkelig sesongoppkjøring i vinter, sier Bruer Hanssen.

Les også:

Mathisen midtstopper?

Ut i fra fredagens formasjonstrening på Sukkevann, ser det ut til at Jesper Mathisen går inn som midtstopper sammen med Clarence Goodson. Kampen blir i så fall hans første fra start siden kvartfinalen i cupen borte mot Rosenborg 14. august.

INN I STARTOPPSTILLINGEN?: Jesper Mathisen får instrukser. (Foto: Jim Rune Bjorvand) — Jeg føler meg i god form og er på offensiven. Til søndag skal vi knuse Kongsvinger, sier Jesper Mathisen etter treningen på Sukkevann.

Knut Tørum drillet følgende spillere på fredagens formasjonstrening: Kenneth Høie - Rolf Daniel Vikstøl, Jesper Mathisen, Clarence Goodson, Avni Pepa - Christer Kleiven, Petter Bruer Hanssen, Fredrik Strømstad, Solomon Owello - Espen Hoff - Ole Martin Årst.

DAGENS PRESTASJON: Ole Martin Årst stod for dagens prestasjon på Sukkevann. Først ble han spilt elegant i gjennom av Espen Hoff før han rundet en av forsvarspillerne. Alene mot Johnny Kristiansen lobbet han ballen elegant i mål. — Nå trenger vi ikke se mer, utbrøt trener Knut Tørum etter scoringen. (Foto: Jim Rune Bjorvand)