Gareth Bale var Premier Leagues beste spiller i april. Foto: DYLAN MARTINEZ

Statistikksenter Premier League:

Jakten på Gareth Bale (20) er avblåst. Tottenham kunngjorde fredag at det walisiske supertalentet har signert en ny fireårskontrakt og binder seg til klubben frem til sommeren 2014. Mange storklubber har vært ivrige etter å sikre seg venstrekanten, spesielt Manchester United som ifølge Daily Express skal ha vært villig til å betale 20 millioner pund — 165 mill. kroner - for å få ham til Old Trafford.

Bale kom sent i gang denne sesongen etter en kneoperasjon, men er blitt en viktig spiller i Tottenhams kamp for fjerdeplassen og mesterligakvalifisering til høsten.

Månedens spiller

Han ble kåret til «Månedens spiller» i april, etter sine avgjørende 2-0-scoringer mot både Arsenal og Chelsea, kamper som endte 2-1 til Tottenham.

Gareth Bale ble 27. mai 2006 den yngste som har spilt på Wales' landslag, da han debuterte i en kamp mot Trinidad og Tobago, bare 16 år og 315 dager gammel. Som 17-åring ble han også den yngste som har scoret for Wales.

Web-TV:

Debut som 18-åring

Etter to sesonger for Southampton i mesterskapsserien ble Bale solgt til Tottenham i mai 2007. Overgangssummen var 5 millioner pund (den gang rundt 57 mill. kroner), en sum som på grunn av bestemmelser i kontrakten etter hvert kan komme opp i det dobbelte.

Debuten i Premier League var mot Manchester United (0-1) 26. august 2007 da Bale nettopp var fylt 18 år.

I Tottenham har han totalt spilt 75 kamper og scoret fem mål.