ARSENAL — SWANSEA 3-2

Tidligere Stabæk-trener Bob Bradley fikk litt av en test da han skulle debutere som Swansea-manager i bortemøtet med Arsenal. 58-åringen erstattet nylig Francesco Guidolin som måtte gå.

Arsenal var store favoritter, og de tok oppskriftsmessig ledelsen ved Theo Walcott etter 27 minutter. Han sendte hjemmefansen til himmels etter forarbeid av Hector Bellerin.

Kun seks minutter senere scoret Walcott igjen. Arsenal-spissen fikk stå helt alene i feltet på en corner, og det sto 2-0. Men Gylfi Sigurdsson skapte nytt håp for Swansea da han reduserte til 1-2 før pause med et lekkert skudd i vinkelen fra 16 meter. Arsenal mistet ballen på egen halvdel, og det utnyttet islendingen til fulle.

Mesut Özil banket inn 3-1, men dramatikken var ikke over på Emirates. Først reduserte Borja Baston til 2-3, før Arsenal ble redusert ti ti mann da Granit Xhaka pådro seg sitt andre gule kort etter 70 minutter. Men flere mål ble det ikke.

– Det var en utrolig kamp. Swansea-laget spilte bra, jeg mener folk undervurderer dem. De skapte trøbbel for oss i dag, sier Theo Walcott ifølge BBC.

– En seier er alt som betyr noe. Vi kjemper oss til resultater for tiden, og seieren i dag var definitivt en sliteseier, sier han.

Bob Bradley debuterte som Swansea-manager. Foto: NTB scanpix

To straffebom av City

Manchester City fikk en gedigen sjanse rett før pause til å ta ledelsen da dommer Michael Oliver pekte på straffemerket. David Silva gikk ned etter at han tilsynelatende ble felt av Phil Jagielka, og Kevin de Bruyne gjorde seg klar. Hans forsøk ble reddet av Maarten Stekelenburg, og dermed sto det 0-0 ved pause.

I stedet kontret Everton inn 1-0 etter 64 minutter. Romelu Lukaku løp ifra alt og alle før han satte ballen bak Claudio Bravo.

Fem minutter senere fikk City sitt andre straffespark for dagen, og igjen var Jagielka synderen. Nå skulle innbytter Sergio Aguero prøve seg, men keeper Stekelenburg vartet opp med dagens andre strafferedning.

– Jeg skal be Jagielka spandere middag på meg, sier Stekelenburg etter kampen.

To minutter senere utlignet en annen innbytter, Nolito, da han fortjent nok headet inn 1-1 for City. Resultatet gjør at City topper tabellen på bedre målforskjell enn Arsenal.

Kevin de Bruyne misset fra straffemerket. Han var ikke den eneste. Foto: NTB scanpix

Spurs fortsatt ubeseiret

Det var til tider enveiskjøring da Tottenham gjestet West Bromwich. Erik Lamela, Ben Davies og Dele Alli var alle nær Spurs-scoring, men gang på gang ble de hindret av keeper Ben Foster. Blant annet kom Alli helt alene med keeper etter 37 minutter, men Foster var der igjen.

I stedet kom vertene mer med, og etter 82 minutter banket Nacer Chadli hjemmelaget i ledelsen etter en corner. Chadli har fortid i Spurs, og han hadde en særdeles behersket feiring.

Tottenham gikk mot sitt første tap i Premier League denne sesongen, men noen minutter før slutt utlignet Dele Alli. Det var ingenting å si på at Spurs fikk med seg noe fra denne kampen, og gjestene var nærmest de tre poengene.

King med målgivende

Både Bournemouths Joshua King og Hull-duoen Adama Diomande og Markus Henriksen måtte ta til takke med en plass på benken fra start.

Kun fem minutter var spilt da Charlie Daniels ga Bournemouth ledelsen. Ryan Mason utlignet for gjestene etter 33 minutter da han skjøt ballen i mål via et Bournemouth-bein. Men det skulle bli enda noen mål før pause: Først headet Steve Cook vertene opp i 2-1. Så satte Junior Stanislas inn 3-1 på straffespark.

Samme Stanislas la på til 4-1 i 2. omgang etter et angrep der norske King var involvert. King hadde også målgivende da Callum Wilson ordnet 5-1. Dan Gosling sørget for at kampen endte hele 6-1. I en annen kamp vant Stoke 2-0 mot Sunderland. Joe Allen ble den store helten med to mål.

Tidligere lørdag vant Chelsea 3-0 hjemme mot Leicester.