I glimt var han god på AaFK 2 mot Bærum sist søndag, og på trening i går scoret han, la opp til et par nydelige mål og løp rundt med et smil rundt munnen. Mannen ser endelig ut til å være i form!

— Det stemmer. Jeg vil påstå at nå kjenner jeg meg som da jeg spilte i Bundesliga. Formen har vært på oppadgående en god stund nå, og jeg håper at jeg kan begynne å tilbakebetale den tilliten som AaFK viste meg ved å hente meg fra mitt mareritt i Russland, forteller han.

Mareritt

Alt gikk galt der borte. Han ble helt isolert på grunn av enorme språkproblemer, han likte ikke måten hans klubb Saturn trente på, og han klarte ikke å levere på banen. Det endte med liten eller ingen spilletid, og klubben gikk til slutt konkurs. Og han selv ble frigitt.

— Treningene i min russiske klubb var merkelige, vi gjorde nesten ingen ting. Jeg liker å trene hardt, jo hardere jo bedre. Sist tirsdag hadde vi eksempelvis en knallhard økt i AaFK, og jeg koste meg. Og på treningen i dag kjente jeg at jeg hadde hatt godt av den økta, kroppen min har ingen problemer med å absorbere hard trening, smiler han.

Smilte mye

I det hele tatt smilte «Solo» mye i går. Og han sier at han gjerne kan tenke seg å fortsette å spille for AaFK også etter at årets sesong er over. Han har kun kontrakt ut året.

— Men da må jeg prestere, det er jo opp til AaFK om de vil tilby meg ny kontrakt. Jeg håper å få sjansen fra start av snart, kanskje allerede mot Stabæk? Og nå føler jeg at jeg kan bidra til å heve laget, for som sagt kjenner jeg endelig at kroppen fungerer slik den skal. Det har tatt sin tid, min tid i Russland var «no good» for meg, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

Berlin-tur

AaFK hadde ferie i forrige uke, og den ferien benyttet Solomon til å ta en svipptur til Berlin. Som han nesten føler er sitt andre hjem, etter å ha bodd der i fire år som proff i Hertha. Da var han bare en unggutt, og fikk totalt 39 kamper og scoret fire mål i Bundesliga.

— Den ferien ser ut til å ha gjort «Solo» godt. Han har vært veldig frisk på trening denne uka, og han banker på døra til første-elleveren foran Stabæk-kampen, helt klart. Han har trengt dette halve året til å bli vant til vår måte å spille og trene på, det samme skjedde med Michael Barrantes da han kom. Nå begynner han å ligne på noe, sa Kjetil Rekdal etter gårsdagens trening. Om «Solo» får spille mot Stabæk mandag, så håper han selv det blir på en kant.

- Jeg kan spille midtspiss, men tror jeg kommer mer til min rett på flanken. Men jeg spiller der «the boss» vil ha meg, sier muskelbunten på 184 cm og 85 kraftfulle kilo.