Hill er ansatt i en treårig prosjektstilling knyttet til TUIL Arena II. I heltidsstillingen ligger en 30 prosent stilling ved Tromsdalen videregående skole.

— Jonathan vil i TUIL arbeide med utviklingsarbeid i vid forstand, med hovedfokus på bygging av innholdskonsepter i TUIL Arena II for alle lagene i TUIL-familien, sier Roger Ness, daglig leder i TUIL, til iTromsø.

Inkluderende i lokalsamfunnet

Jonathan Hill selv er full av visjoner knyttet til den nye jobben, som altså i bunn og grunn handler om å bygge opp konsepter og aktivitet knyttet til TUILs kommende storhall for fotball, turn og allidrett.

— Det er spennende. Jeg vil utvikle alle spillere, gjennom hele klubben, til å ta ut potensialet sitt. Alle har potensiale på uansett nivå, sier en engasjert Hill og fortsetter:

— Idéen er at ingen skal forlate klubben, at klubben skal være inkluderende. Hvis de gir seg som spiller, så kan de bli i klubben i en trenerrolle eller administrativ rolle.

- Tidligere har TUIL mistet mange guttespillere inn mot nåløyet til TUIL 2 etter guttenivå. Hva tenker du om det?

— Det er ikke unikt for TUIL, det skjer overalt. Vi prøver å utvikle det klubben står for, en inkluderende klubb i lokalsamfunnet. Da jeg begynte å spille fotball som yngre, så var det fordi fotball var hyggelig, understreker Hill.

Mer variert trening

Hill tar også til orde for variere treningshverdagen til unge TUIL-utøvere i større grad.

— Vi vil strukturere treningene slik at de kan eksperimentere med andre idretter. Alle anbefaler det i hele verden. Man snakker om å trene nok timer - det er kvalitetstimer med forskjellige idretter man trenger som ung utøver, mener Hill og legger til:

— Spiller man bare lagidretter utvikler man ikke en viss mentalitet som utøvere i individuelle idretter har.

Bereist

TUILs nyeste tilskudd i staben har vært i mange klubber og jobber innen fotball og idrett. Etter han ble løst fra stillingen i TIL i juli 2013 har Hill vært innom både Fulham (trener), TUIL (deltid, spillerutvikler) og Sheffield Wednesday (rådgiver).

- Hva tenker du om å slå deg til ro med en 3-årig heltidsstilling her nå?

— Det er planen. Jeg har ikke en krystallkule, så ingen vet noe helt sikkert. Første året må man sikre seg at prosjektet blir optimalisert, for det er et enormt prosjekt, sier Hill.

- Har du fortsatt ambisjoner som trener?

— Jeg har ikke bare ambisjoner som trener, men som hovedtrener, fordi jeg tror jeg kunne gjort en bra jobb der. Samtidig har jeg vært i skolesystemet lenge, og blir motivert av å utvikle spillere og gi dem god erfaring, sier engelskmannen.

— Hvis noen går til førstelaget, fantastisk. Men dersom jeg møter noen om 20 år som husker meg og sier "du var en god trener", så er det slike ting som motiverer meg, legger Hill til.

- En ressurs

Roger Ness peker på Hills bakgrunn fra skoleverket som viktig for klubben.

— Han har faktisk 13 år fra skoleverket med ansvar for fysisk utdannelse for unger fra seks til 18 år. Han er også utdannet den veien. Vi mener at han har gode forutsetninger for å bygge dette prosjektet, sier Ness.

Derfor har TUIL gått rett til Jonathan Hill for å fylle den nye rollen.

— Når en slik ressurs er i området, så må vi prøve å få det til, sier Roger Ness.