Lavrans Solli (21) fra Bergens Svømme Club var bare 23 hundredeler unna en finale på 50 meter rygg under VM i Barcelona lørdag.

Solli fulgte opp den nordiske rekorden (25,15 sek.) fra forsøksheatet, og med tiden 25,18 endte han på en ellevteplass i verdensmesterskapet. Godkjent, mener landslagstrener Petter Løvberg.

— Jeg er fornøyd med det Lavrans har gjort i VM. Han gjør sine beste løp for sesongen i VM og nærmer seg stadig verdenseliten, sier treneren.

Yngst

21 år gamle Solli var yngst i feltet under semifinalen, og har dermed ikke bygget opp den samme fysiske kapasiteten som sine konkurrenter. Med lavest frekvens av alle ryggsvømmerne, kompenserte svømmeren fra Bergen likevel med strålende teknikk. Det lover godt for fremtiden.

— Han har fremtiden foran seg, og har vist i VM at han har talentet i seg. Om han legger ned den nødvendige treningsmengden fremover, tror jeg vi kommer til å få se en stor utvikling på Lavrans allerede i høst, sier Løvberg.

Vadsøværingen ser nemlig svært lovende egenskaper hos sin elev.

— Han har i dette mesterskapet vist at han håndterer store konkurranser. Han blir stimulert og inspirert av det trøkket og den stemningen som er under slike mesterskap. Det er en god egenskap i alle idretter, sier Løvberg.

Jobber mot OL

Han tror mesterskapet har gjort godt for Sollis motivasjon til å jobbe hardt for å ta de neste stegene. Det var nemlig ikke tilfellet etter forrige store mesterskap, OL i London, hvor han, ifølge seg selv, kom feit og umotivert på trening.

— Jeg forventer at han legger ned mer innsats herfra og ut. Jeg har snakket en del med Lavrans under mesterskapet, og jeg har fått signaler på at han er villig til å legge ned den innsatsen som kreves, sier Løvberg.

- Hva må forbedres?

— Først og fremst må han bli bedre på 100 meter rygg. Vi var ikke helt fornøyd med det han gjorde på den distansen under VM. Det er tross alt den distansen som er viktigst, for det er en OL-distanse, sier landslagstreneren, og legger til:

— Derfor skal vi trene mer på 200 meter også. Det vil hjelpe ham til å bli bedre på 100 meteren.

For det er tross alt om tre år tidene skal være på topp. Da venter OL i Rio.

— Han har signalisert en annen type satsning frem mot OL. Jeg håper han tar med seg inspirasjonen fra VM med seg videre, sier Løvberg.

Det har ikke lyktes bt.no å komme i kontakt med Lavrans Solli lørdag.