Det er over fire og et halvt år siden Irland greide å vinne over et middelmådig lag med mer enn ett mål. Lykkes Robbie Keane og resten av de grønnkledde med å gjøre noe med det mot Georgia i kveld, tar de over ledelsen i Europa-gruppe 8. Seier vil uansett gi irene 10 poeng, det samme som Italia.

Og det får Irlands kaptein til å se positivt på VM-sjansene.

— Vi må sette oss høye mål. Dette er den beste sjansen vi har hatt til å kvalifisere oss, siden jeg ble involvert. Vi har spilt gode kamper i det siste, og jeg håper vi kan fortsette trenden, sier Robbie Keane til The Irish Times.

Etter ettmålsseirer mot Georgia borte (i Mainz, Tyskland) og Kypros hjemme, og uavgjort mot Montenegro borte, legger Tottenham-spissen press på seg selv.

— Italia er et godt lag med en bra manager, men det er opp til oss å vise hva vi duger til.

Italieneren som er sjef for det irske laget, Giovanni Trapattoni, har bare en ting for øyet.

— Tre poeng. Den italienske filosofien er resultatorientert. Om vi spiller bra eller ikke spiller liten rolle, jeg vil lese tabellen i morgendagens aviser og se oss på samme poengsum som mine landsmenn, sier den gråhårede italieneren til The Irish Times.

Han mener italienerne har han litt flaks så langt i kvalifiseringen, og irsk seier i Dublin i kveld vil legge press på et italiensk lag som viste svakheter, spesielt i forsvar, da de tapte 0-2 for Brasil i London tisrdag kveld.

— Vinner vi er vi likt på poeng med Italia, da vil kollegene mine i Italia bli nervøse, mener Il Trap, som han kalles i støvellandet.

Naboene også i aksjon

Naboene i nord er på plass i San Marino der Nigel Worthington sannsynligvis starter med David Healy og Martin Paterson på topp. Paterson har nettet 17 ganger for Burnley i år, og Nord-Irland håper på hans første mål i landslagstrøya i Serravalle.

— Det er bare et tidsspørsmål før Paterson begynner å score på internasjonalt nivå også, sier høyeback Gareth McAuley til The Belfast Telegraph.

San Marino ligger sist med null poeng, og har sluppet inn 12 mål på fire kamper. Fire av dem kom i høstens oppgjør disse lagene i mellom i Belfast. Nord-Irland går forbi Slovenia med seier.

I gruppe 1 kan Albania ta over tabelledelsen med seier mot Malta borte. Balkan-laget spiller sin femte kamp, og vil sannsynligvis bli tatt igjen av Danmark som bare har spilt tre kamper.

I Asia har de allerede nådd runde fire. To grupper á fem lag kjemper om fire direkte VM-plasser. Tredjeplass i gruppe A møter tredjeplassen i gruppe B til playoff om retten til å møte New Zealand, vinnere av Oceania-kvaliken, om den siste VM-plassen.

Cahill på topp

I gruppe A er det toppoppgjør i dag (avspark 11:15 norsk tid) når Japan og Australia møtes til duell i Yokohama. Japanerne vil revansjere 1-3-tapet fra VM i 2006. Den gang scoret Tim Cahill på to for de gule og grønne. Han startet dagens kamp alene på topp for ”the Socceroos”.

— Jeg er klar for oppgaven, helt klart. Jeg har hatt den rollen 10-12 ganger for Everton, sier han på hjemmesiden til det australske fotballforbundet.

Med sier fester australierne grep om gruppen. Japan tar igjen Australia om de beholder alle poengene.

gruppe B topper begge Korea-landene med sine syv poeng hver, etter at Nord-Korea slo Saudi-Arabia 1-0 i dag morges norsk tid. Sør-Korea har en tøff oppgave i Iran borte og kan rykke fra naboen med seier.

Den siste gruppespillsfasen i CONCACAF-regionen (Nord- og Mellom-Amerika og Karibien) starter i dag.

Strøst interesse knytter det seg til USA mot Sven-Göran Erikssons Mexico. De to store møtes i Columbus, Ohio.

Svensken er under press det kravstore publikummet – og pressekorpset – i Mexico.

- Det er viktig å begynne å vinne, men jeg tror ikke fremtiden min er avhengig av et godt resultat her. Livet går videre, og om vi taper har vi fortsatt ni kamper på å kvalifisere oss. Men: Jeg tenker ikke på tap, sier han til ESPN.