Marbella (aftenbladet): Under veldig vanskelige vindforhold åpnet Viking helt greit mot Anzji i Marbella. Det russiske laget virket ikke like solide som Dinamo Moskva.

Anzji ligger nest sist på tabellen i den russiske eliteserien etter 18 spilte kamper. Etter at storsatsingen for noen år siden gikk over ende, er klubben i ferd med å bygge seg opp igjen med russiske spillere. Serien der starter opp igjen i neste uke.

Viking lå godt organisert på egen halvdel, men kom helhjertet på overganger gjennom hele førsteomgangen.

— Vi har hatt veldig mye fokus på det defensive her nede i Spania, og det har vi taklet bra, men jeg savner litt gnist og kreativitet offensivt, sier Vikings assistenttrener Ian Burchnall til Aftenbladet.

Viking farligst

Etter 16 minutter skapte Viking sin første sjanse. Julian Ryerson ble spilt fra skrått bak Anzjis forsvar. Skuddet strøk utenfor stolpen etter å ha vært borti en motstander.

Anzji hadde ballen omtrent like mye som Viking, men ble møtt av et kontant forsvar og en linje som satte angriperne deres i offside flere ganger.

Etter halvtimen hadde Suleiman Abdullahi en fin sjanse til å score sitt første i oppkjøringen til sesongen. Han kom seg fri bak forsvaret og satte full fart mot mål fra skrått hold.

Men den siste berøringen var for hard og for dårlig, dermed trillet ballen inn til keeper Evgeny Pomazan.

— Vi var forberedt på en kamp hvor vi ikke trodde vi ville ha ballen så mye og ble derfor litt overrasket. Vi kunne tatt flere sjanser offensivt mot dette laget, sier Burchnall.

Adegbenro meid ned

Samuel Adegbenro var tilbake for Viking, han var frisk og blåste flere ganger forbi Anzjis høyreback. Ved to anledninger måtte backen Ebecilio Leroy meie ned Adegbenro for å stoppe ham.

Sju minutter før pause vartet Viking opp med et flott angrep. Patrick Pedersen la igjen et oppspill på én berøring. Bjørn Daniel Sverrisson spilte Kristoffer Haugen fri på neste berøring. Skuddet ble imidlertid reddet.

Dermed sto det 0-0 til pause.

Anzji scoret

Anzji skrudde tempoet opp og var klart bedre med etter hvilen. Viking forsøkte i perioder å stå høyere i banen, men maktet ikke å skape de aller største sjansene.

Udo hadde muligheten til å avslutte fra godt hold midtveis i omgangen, men valgte å hoppe over ballen fordi han trodde Abdullahi var like bak ham.

Like etter kontret Anzji i stor fart. Yannick Boli blåste ned langs høyresiden og la flatt inn til Ebecilio Leroy langs 16-meteren. Leroy satte kontrollert ballen inn i lengste hjørne helt nede ved stolperoten. 1-0 til Anzji.

Viking prioriterte det defensive under kampene i Spania, men Abdullahi kunne ha utliknet da han kom litt skrått på keeper og avsluttet midt på keeper kvarteret før slutt. Det var i det hele tatt noe tamt og upresist over det Viking foretok seg på siste tredjedel.

— Vi hadde nok sjanser til å drepe kampen i første omgang, men i fotball handler det om å sette sjansene. Likevel er jeg ikke bekymret for det offensive spillet vårt når eliteserien starter. Det kommer, sier midtbanespiller Abdisalam Ibrahim.

Viking byttet mange spillere utover i omgangen og maktet aldri å true Anzji mot slutten av oppgjøret. Dermed drar de hjem fra Spania neste helg uten å ha scoret mål under treningsleiren.