Svenskene forstår ikke Høgmos uttak: - Han må sikkert ha mange bra spillere

Magnus Wolff Eikrem er poengkonge i Sverige, men er ikke god nok for det norske landslaget.

Eikrem kom ikke med i troppen til landskampene mot Hviterussland og Tyskland neste uke. Det til tross for suksessen han har i det svenske topplaget Malmö om dagen.

Nordmannen hadde to nye målgivende da Malmö vant 4-1 mandag kveld. Dermed står han med 14 målgivende i Allsvenskan og topper statistikken. Eikrem har også scoret tre mål.

– Jeg tror ikke at jeg har hatt så mange målpoeng siden jeg spilte guttefotball, sier Eikrem til den svenske avisen Expressen.

— Trist for Magnus

Lagkamerater og trenere hyller Eikrem.

– Jeg spurte ham hvorfor han ikke ble tatt ut, men han visste ikke. Jeg synes at han har gjort det så bra at han i det minste bør være en de titter på. Jeg synes at det er litt trist for Magnus, men han landslagssjefen har sikkert mange bra spillere, sier trener Allan Kuhn.

Lagkamerat i Malmö, Jo Inge Berget, fikk plass i troppen.

– Han har vært veldig, veldig bra i år, men det er ikke jeg som tar ut troppen. Men han hadde nok fortjent en plass, sier Berget og får støtte fra andre Malmö-spillere.

Ikke overrasket

Eikrem sier at han ikke har hørt fra Per-Mathias Høgmo.

– Jeg har ikke vært med under ham tidligere, så jeg ble ikke overrasket over at jeg ikke kom med. Han får ta ut de han mener er best. Jeg synes at jeg spiller veldig bra for Malmö, og Malmö er en stor klubb. Så får han velge hvem han vil ha med, sier Eikrem til Expressen.

– Han har sikkert sett meg mange ganger, men har ikke syntes at jeg er bra nok.

Norge spiller privatkamp mot Hviterussland onsdag om en uke, før VM-kvaliken mot Tyskland neste søndag. Begge kampene spilles på Ullevaal.