SISTE: Rosenborg bekrefter på sin nettside av Helland går glipp av landskampen mot Bulgaria.

TROMSØ (adressa.no): Pål André Helland hadde slett ingen stor dag på Alfheim stadion, da RBK slet seg til 1-1 søndag kveld. Rett før full tid hadde han mulighet til å avgjøre kampen, men misbrukte sjansen fra straffemerket.

Etter å ha beklaget seg for lagkameratene kom han ut i pressesonen med en bandasje rundt mageregionen. Han ønsket først ikke å si noe om sin egen helsetilstand til pressen.

foto
Pål André Helland i pressesonen etter kampslutt mot Tromsø. Foto: Birger Løfaldli

Overfor Adresseavisen var imidlertid RBK-lege Kjetil Holen klar på at Rosenborgs stjerneskudd er redusert. Helland har de siste to ukene slitt med en muskelskade og Holen mener det er ugunstig å dra på landslagssamling nå.Helland er en av fire RBK-spillere som er tatt ut til troppen mot Bulgaria og Kroatia, men nå melder han forfall til i hvert fall den første kampen. Han blir muligens med mot Kroatia dersom hofta føles bedre.

Legen: — Ugunstig med landslag

— Jeg tror det vil være veldig ugunstig å sende en spiller som bare er åtti prosent på landslaget, sier Holen til Adresseavisen.

- Hvilken skade er det snakk om?

— Det er en muskelskade i magemuskulaturen som han kjenner når han tar i maksimalt. Vi må ta en diskusjon nå og får melde inn dette til landslagsledelsen. Så får vi se hva de gjør.

- Hvem har siste ord i saken?

— Hvis de (landslagsledelsen) vil se på ham, så har de krav på det. Så får de vurdere det og ta en avgjørelse på sitt grunnlag. Det jeg kan si er at Pål ikke er hundre prosent.

— Bør være i ro

Holen medgir at skaden hemmer Helland i kamp.

— Ser du kritisk på det, så kan du se det. Det er små detaljer, men han kjenner det veldig godt. Det er hvile og ro som vil være det beste, det er det ingen tvil om.

Etter Adresseavisens prat med RBK-legen var Helland mer snakkesalig om sin egen situasjon. Han innser at han neppe blir en del av troppen til de kommende to landskampene.

— Det er i så fall veldig kjedelig, men jeg kan ikke være på landslaget hvis jeg er i den forfatning jeg har vært de to siste kampene. Da klarer jeg ikke å løpe og da har jeg ikke noe der å gjøre.

Skadeproblemer i troppen

- Burde du helst ha holdt deg i ro?

— Ja, men vi sliter litt med skader, så da måtte jeg være med. Ut fra den straffen jeg tok så skulle jeg kanskje ha stått over, smiler han til Adresseavisen.

- Har dere avgjort at du ikke drar på landslagssamling?

— Det er ei vurdering som skal tas utover kvelden. Jeg skal se hvordan jeg reagerer. Det er veldig kjedelig, for jeg har utrolig lyst til å være med. Jeg har gått og følt på det hele uka, og vært forbannet fordi jeg har merket at det vil holde hardt med ei samling nå. Men jeg har ikke noe å gjøre på landslaget i den forfatningen jeg er i nå.

Se Helland bomme på straffe: