AMSTERDAM: Karoline Bjerkeli Grøvdal har bestemt seg for å droppe finalen på 5000 meter lørdag kveld.

Tjalvisten tok bronse på 10.000 meter på EMs åpningsdag. Siden har hun kjent på kroppen for å finne ut om hun skulle doble. Fredag var hun innstilt på å løpe, men i samråd med støtteapparatet fant hun det best å stå over.

«I samråd med teamet rundt meg har jeg bestemt meg for å stå over 5000m finalen i kveld. Det er ingen lett avgjørelse å ta når formen er så bra og jeg mener jeg kunne vært med i kampen om medaljene», melder hun via sin Instagram-konto.

Onsdag kveld kunne Karoline Bjerkeli Grøvdal (t.h) endelig ta imot en etterlengtet friidrettsmedalje i et internasjonal mesterskap. Foto: REUTERS/Michael Kooren

«Men en tøff 10 000m sitter i beina, og da er det viktig å være kynisk med tanke på andre viktige ting som skjer senere i sommer— OL I RIO! Der går jeg all in på både 10 000 og 5000! Da skal det ikke spares på noe. Jeg er stolt og glad for en bronse medalje i EM. Jeg gleder meg allerede til neste løp om ikke lenge! heter det videre.Bjerkeli Grøvdal løper 10.000 meter på friidrettens første dag i OL, 12. august.