Returkampen i den greske cupens kvartfinale mellom AEK og Olympiakos ble onsdag avbrutt i siste minutt som følge av tilskuertrøbbel.

Om lag 25 AEK-tilhengere stormet banen rett etter at Franco Jara ga Olympiakos ledelsen i det 89. minutt. Etter 1-1 i første kamp ga det serielederen overtaket i kampen om semifinaleplass.

Olympiakos-spillerne flyktet umiddelbart i sikkerhet i garderoben, og snart fikk de følge av dommerne og AEK-spillerne. Politiet inntok arenaen for å gjenopprette orden. En halv time senere ble det opplyst at kampen ikke ville bli spilt ferdig, og at Olympiakos er klar for semifinale.

Norske Omar Elabdellaoui spiller for Olympiakos.

AEK-ledere hevdet at Jara brukte hånden før han scoret, og at han provoserte hjemmefansen ved å ta av seg trøya og sparke til hjørneflagget. De beskyldte også Olympiakos-trener Vitor Pereira for å ha gjort provoserende gester.

— Gresk fotball har nådd bunnen. Med slik dømming vil situasjonen aldri bedre seg, men vi vil gjøre vårt for å hjelpe myndighetenes forsøk på å endre ting til det bedre, sa AEKs klubbpresident Dimitris Melissanidis ifølge AFP.

Hendelsen er et nytt tilbakeslag for gresk fotball og myndighetenes kamp mot tribunevold. Sist helg rullet seriefotballen igjen etter at toppserien ble stoppet en uke som følge av en lignende hendelse i et annet hovedstadsderby mellom Olympiakos og Panathinaikos.

Helgens kamper ble spilt uten tilskuere, og det var ennå ikke tatt stilling til om det skulle slippes inn tilskuere til kommende helgs kamper.

Til cupkampen var Olympiastadion i Aten fullsatt med 65.000 tilskuere. Fra myndighetenes side var det sagt at kampen skulle være en prøve på om man kan stoppe voldshendelser med tilstrekkelig vakthold. 1500 politivakter var på jobb i forbindelse med kampen.

Olympiakos leder toppserien, mens AEK er serieleder i 2. divisjon. (©NTB)