Oilers – Storhamar 9-1:

Kampen startet jevnt i DNB Arena, selv om hjemmelaget helt klart var de som virket giftigst foran motstanderes mål. Snaut midtveis i den første perioden kom kampens første utvisning, den ble tildelt Storhamar. Uten at Oilers klarte å utnytte denne fordelen. Faktisk var det gjestene som hadde den største muligheten i Oilers sin overtallsperiode.

Utover perioden overtok hjemmelaget mer og mer, men de klarte ikke å få pucken forbi Andrew Engelage i Storhamars mål. Oilers fikk også sin utvisning i perioden, da de en liten stund hadde seks utespillere på isen. Heller ikke gjestene klarte å utnytte sin overtallsperiode.

Perioden endte målløs, men Oilers var klart best på skuddstatistikken. De hadde 16 skudd mot Storhamar sine 10. ## Scoret rett fra dropp

Oilers satte standarden for den andre perioden helt fra først dropp. Det gikk ikke mer enn 10 sekunder før det sto 1-0. Målscorer var Josh Soares. Like etter fikk Storhamar en utvisning og i denne overtallsperioden økte hjemmelaget til 2-0 ved Mathias Trettenes.

Det stoppet ikke der. 4.17 ut i perioden sørget Petter Røste Fossen for at det sto 3-0 til Oilers, og da valgte like godt Storhamar å skifte keeper. Tre kjappe baklengsmål ble nok litt for mye for Andrew Engelage, han overlot plassen til Daniel Jørgensen.

Tre scoringer til i perioden

Hjemmelaget hadde virkelig for blod på tann etter denne forrykende starten på den andre perioden. Og da Storhamar igjen fikk en utvisning sørget Kristian Forsberg for at det sto 4-0 i målprotokollen.

5-0 kom nøyaktig fem minutter før periodeslutt. Denne gangen var det Tommy Kristiansen som var sistemann på pucken. Og det var nesten ikke mer enn rett og rimelig at hjemmelaget gikk opp til 6-0 et halvt minutt før slutt av perioden. Christian Dahl Andersen dundret til og Storhamars nye keeper rakk aldri å reagere på det skuddet.

Skuddstatistikken for den andre perioden viste 18-9 i hjemmelagets favør.

Nullen sprakk for Oilers

Den tredje perioden startet omtrent som den andre, bare med den forskjellen at det var gjestene som scoret et tidlig mål. Jacob Berglund sørget for at nullen sprakk for hjemmelaget.

Men det gikk ikke mer enn halvannet minutt før Oilers slo tilbake. Etter at de seks første målene var scoret av seks forskjellige spillere, sørget Mathias Trettenes for sitt andre for kvelden da han økte ledelsen til 7-1. Oilers fortsatte å trykke på, og de skapte store målsjanser på løpende bånd i minuttene etter at de hadde øket sin ledelse. Etter 7.17 i perioden kom da også scoringen, denne gang ved Tommy Kristiansen.

Holdt lekestue

Hjemmelaget aktet så vel ikke å gi seg der. Midtveis i perioden sørget like godt Henrik Solberg for 9-1 og Oilers holder virkelig lekestue med Storhamar-spillerne. Rett og slett festhockey de varter opp med foran 3941 tilskuere i DNB Arena.

Storhamar holdt følte, i alle fall resultatmessig, i en periode, siden var det bom stopp. Laget hadde ikke noe som helst å svare med da Oilers satte i gang fra første dropp i den andre perioden og ut kampen.