Pep Guardiola var en pest og en plage for sjakkeneren Magnus Carlsens favorittlag Real Madrid, da den velrenomerte treneren var ansvarlig for Barcelona mellom 2008 og 2012. Barcelona vant blant annet Champions League to ganger i løpet av perioden, noe som gjorde Guardiola til en av verdens mest ettertraktede trenere.

I den nye boken «Herr Pepp», som handler om Guardiolas første år i Bayern München, røper suksesstreneren at han har latt seg inspirere av Carlsen.

— Prosessen der man velger en lagoppstilling er litt som når man sitter foran sjakkbrikkene. Du har ingen anelse om hvor like de to tingene er, sier Guardiola i boken, ifølge den engelske avisen The Independent.

— Så du intervjuet Leontxo Garcia (spansk sjakkjournalist, journ. anm.). gjorde med Magnus Carlsen i El Pais (spansk storavis, journ. anm.)? Det var én ting Carlsen sa som jeg elsket. Han sa at det spiller ingen rolle om han gjør noen ofringer i starten av partiet, for han vet at han er sterkest mot slutten. Det fikk meg til å tenke, og jeg må nå lære hvordan jeg kan overføre det til fotballen, sier Guardiola.

Boken som heter «Herr Pepp» på spansk er skrevet av Guardiolas venn Martí Perarnau, som har fulgt Guardiola tett i et år.

Kasparov-kompis

Det første kapitlet i boken handler om Guardiolas forhold til sjakk. I boken forteller Guardiola at han blir mer og mer interessert i sjakk.

I boken forteller også Pep Guardiola om sitt vennskap med sjakklegenden Garri Kasparov, som Carlsen også har et godt forhold til.

Mellom Barcelona- og Bayern München-jobbene tok Guardiola et friår i New York. Der tilbragte han mye tid med Kasparov.

Guardiola har også brukt noe Kasparov sa til ham som ispirasjon i jobben som fotballtrener.

— Pep, husk at du ikke vinner bare kamper bare fordi du flyttet brikkene dine fremover, sa Kasparov til fotballtreneren en gang.

Ble hyllet av Real Madrid

43-åringen har tidligere trukket frem Johan Cruyff, som var trener da Guardiola spilte for Barcelona, som en av sine stor inspirasjonskilder.

Guardiola er kjent for å være en av verdens beste trenere på den taktiske dimensjonen av fotball. Både i Bayern München og Barcelona har han konstant gjort små endringer på laget, i hans konstante søken etter perfeksjon.

Magnus Carlsen er neppe Guardiolas aller største fan. Carlsen har nemlig aldri lagt skjul på at Barcelonas erkerivaler Real Madrid er hans favorittlag.

Real Madrid hyllet Magnus Carlsen i desember 2013, da Carlsen fikk ta avspark foran kampen mellom Real Madrid og Real Valladolid på Santiago Bernabeu.