Kjell Jonevret tror det ene poenget blir viktig i innspurten. Kjell Jonevret tror det ene poenget blir viktig i innspurten. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix

Jonevret: - Det eneste vi hørte fra Godset var «kompakt, kompakt»

Kjell Jonevret var mellomfornøyd etter uavgjort mot Strømsgodset.

Samuel Adegbenro er selvkritisk og mener han kommer til så mange sjanser at det bør bli flere fulltreffere. Her sammen med André Danielsen og Kieffor Moore.

STAVANGER (Aftenbladet): I nesten samtlige 90 minutter var Samuel Adegbenro et uromoment med sine herlige raid og frekke forsøk offensivt mot Strømsgodset.Men det skulle gå 78 minutter før nigerianeren kunne slippe den store jubelen løs. Han fikk ballen av kompis Suleiman Abdullahi og forserte mot Strømsgodsets keeper.

Blandede følelser

Adegbenro kikket opp og plasserte ballen forbi Espen Bugge Pettersen. Målet sørget for at Viking utliknet til 1-1 og reddet det ene poenget foran 14.463 tilskuere.

— Det var flott å score det målet, men jeg mener selv jeg bør score mer for Viking. Skal vi si at 10 scoringer er målet, sier Adegbenro og smiler etter sin fjerde fulltreffer denne sesongen.

Det var en blanding av litt misnøye, men likevel litt lettelse over Viking-leiren etter 1-1 mot Strømsgodsets.

Misnøye fordi Viking i perioder styrte mye av spillet og hadde ballen klart mest, men ikke maktet å ta alle poengene. Lettelse fordi utlikningen kom seint og fordi laget beholder avstanden til Godset på tabellen.

2. plass på tabellen

Samtidig rykket Viking forbi Stabæk og opp på 2. plass på tabellen på grunn av bedre målforskjell. Stabæk møter Tromsø lørdag på hjemmebane.

— Synd at det ikke blir vintertid i natt, da kunne vi hatt 2. plassen en time ekstra. Når det er sagt, det ene poenget vi fikk kan bli viktig til slutt, påpeker Viking-trener Kjell Jonevret og smiler.

Jonevret påpeker at drømmen naturligvis var å vinne kampen foran så mange tilskuere. Han var ikke tilfreds med måten Godset fikk ta ledelsen i kampen på. Gustav Wikheim og Iver Fossum fikk leke seg igjennom mange Viking-spillere før sistnevnte satte ballen i mål.

Det hele så fryktelig enkelt og lett ut.

— Vi ligger rett med laget og spillerne, men ble for passive og litt feige der. Det var litt kylling over oss i forkant av det målet. Men jeg kommer ikke til å henge noen av den grunn, understreker Jonevret.

Baktunge Godset

Han er enig i at det viktigste ikke var å tape slik kampen utviklet seg. Strømsgodset hadde en tydelig plan om å ligge lavt og kontre på Viking.

Da Drammens-laget fikk en tidlig ledelse, ble de bare mer og baktunge utover i kampen.

— «Kompakt, kompakt» var det eneste ordet vi hørte fra Godset-gjengen langs sidelinjen, sier Jonevret.

Kaptein Jørgen Horn forsøker ikke å bortforklare det.

-Vi hadde en mer kynisk tilnærming til denne kampen enn vanlig. Da vi fikk 1-0 så tidlig kunne vi ligge tett og kontre. Men det ble vel baktungt. Selv om Viking ikke hadde mange sjanser, var det helt fortjent at det endte 1-1. Samtidig mener jeg vi kunne avverget Vikings mål ved å falle av tidligere, sier den tidligere Viking-spilleren.

- Misbrukte dere muligheten til å ta sølvet?

— Vi skulle vel helst hatt tre poeng her. Nå får vi be til gudene om at Molde har trøtte bein til hengekampen vi har mot dem onsdag neste uke, svarer Horn.

PS! Kjell Jonevret må unnvære Karol Mets til neste seriekamp borte mot Rosenborg på grunn av det femte gule kortet, men estlenderen spiller cupkampen mot Sarpsborg torsdag.

Vis fakta ↓
KAMPFAKTA