ISLAND-NORGE 26-25

KATOWICE (adressa.no): Det betyr at nøkkelkampen mot Island i EM-åpningen endte med null norske poeng, og dermed et ekstremt vrient utgangspunkt for de norske håndballguttene fremover i mesterskapet.

— Det er tungt nå. Det er kjedelig, og vi er litt langt nede. Det er ikke sånn det skulle være, sier Sander Sagosen til adressa.no.

**BØRS:

(KREVER INNLOGGING)**

SKADE PÅ MYRHOL:

TAPTE KNEPENT:

— Dårlig skudd

Etter gode første 30 minutter havnet Norge bakpå i andre omgang. Likevel maktet laget å kjempe seg inn igjen i kampen, og gjorde 23-25 til 25-25 med under minuttet igjen på klokken. Islands Gudjon Sigurdsson sendte laget tilbake i ledelsen med ti sekunder igjen. Da tok Norge timeout, og la en slagplan for hvordan utligne.

De norske herrene spilte seg frem til en stor mulighet etter at Sagosen dro seg forbi oppasseren sin, og fikk skyte fra rimelig god posisjon. Island-målvakt Björgvin Pall Gustavsson parerte og sørget for at det ble norsk tap.

— Jeg får tråkket meg opp på sju meter og skutt. Det er egentlig bare et dårlig skudd av meg, sier Sagosen.

— Hvordan kjennes det å ha misset på den?

— Det er kjipt nå, selvfølgelig. Men vi må bare opp på hesten igjen. Det er ny kamp på søndag, sier trønderen betuttet.

To økter lørdag

Da kommer en kamp Norge ikke har råd til å tape skal det bli poeng med videre inn i hovedrunden. Men Kroatia er ingen enkel motstander.

— Det er to økter lørdag, en fysisk og en håndballøkt. Da får vi nullstilt tankene og sett fremover, sier Sagosen.

Espen Lie Hansen mener det må være lov å deppe en kort periode etter et såpass surt tap.

— Du kan sitte og sippe litt på rommet etterpå, men i morgen tidlig er det forberedelser til ny kamp og ny motstander. Det blir ikke noe bedre av at du graver deg ned, sier han.

Og minner om én ting:

— Vi har slått Kroatia før, så dette er ikke umulig. Det er fortsatt muligheter.