Tre strake tap, som inkluderer hjemmetap for Hønefoss, har ført AaFK fra en tabellplassering der de snuste på medalje til en tilværelse i ingenmannsland. Jonathan Parr håper at laget hans kan snu den negative trenden i dagens hjemmemøte med Kongsvinger.

– Vi trenger seier i dag. Vi har vært inne i en veldig dårlig periode, men nå virker det som om, alle spillerne er giret på å gjøre en god jobb. Vi har fortsatt mulighet til å gjøre en god sesong. Det er jevnt på tabellen, så alle poeng er viktige, sier Parr, som bikker sin toppseriekamp nummer 100 i dagens serierunde.

LIVE KL.18: AaFK — KIL

Takler ikke suksess

AaFK har tatt store steg sammenlignet med sine tidligere sesonger i den øverste divisjonen. Men tapsrekken på tre kamper har blitt et lite skår i gleden for den oppløftende sesongen så langt.

– Vi har rett og slett ikke vært gode nok i denne perioden. Spillerne må lære å takle suksess. Vi må takle overgangen fra å være et bunnlag til å være et lag som ligger høyere oppe på tabellen, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal, som ikke kan gi noen forklaring på hva som skal til for at laget skal klare denne omstillingen.

Påvirkes ikke

AaFK møter et Kongsvinger-lag som sliter med både nedrykksspøkelset og konkursspøkelset hengende over seg. Fra spillergruppen rapporteres det likevel om godt fokus på det sportslige.

– Det er veldig god stemning i troppen. Treningsuken har vært god, og vi har gjennomført knallhard treninger. De økonomiske forholdene i klubben har ikke påvirket spillergruppen, sier Kjell Rune Sellin

Dette bekrefter trener Tony Gustavsson, som er imponert over innstillingen til spillerne.

– Vi har prestert veldig bra i det siste, og går for tre poeng i dag. Jeg tror dette er et godt tidspunkt å møte AaFK på. Oppskriften for å slå AaFK er tett i forsvar og raske kontringer, sier han.

LIVE KL.18: AaFK - KIL

Lagene:

AaFK 4-3-3: Anders Lindegaard – Enar Jääger, Daniel Arnefjord, Jonathan Tollås Nation, Jonathan Parr – Peter Orry Larsen, Amund Skiri, Fredrik Carlsen – Alexander Mathisen, Tor Hogne Aarøy, Demar Phillips.

Kongsvinger 4-4-2: Olav Baggerud Dalen – Henry Joseph Shindika, Edier Freijd, Bobbie da Cruz Friberg, Yngvar Håkonsen – Adem Güven, Kai Risholt, Carl Erik Torp, Lars Christian Krogh Gerson – Kjell Rune Sellin, Olav Tuelo Johannessen.