Sveriges store skihåp Charlotte Kalla (28) har store ambisjoner for den kommende sesongen, men akkurat for øyeblikket er det langt til formen som sikret henne VM-gull på 15-kilometeren i Falun i februar.

Kalla er nemlig klokkeklar når SVT spør henne om formen.

— Den er katastrofe! Det var beskjeden jeg fikk fra min fysioterapeut Marie for en liten stund siden. Men hun mente at det er sånn her det skal være. Alt trenger ikke være så bra, det kommer til å bli bedre, sier Kalla til kanalen.

— Det føles lovende, jeg ser frem mot det som kommer. Det gjelder å våge å være sliten, det er ikke nå vi skal være i best slag, fortsetter hun.

LES MER: Northugs undring - over de andre nordmennenes treningsopplegg.

- Sjokk mentalt og fysisk

Langrennsløpere opplever svært forskjellig form om sommeren. Kalla-rival Heidi Weng er blant utøverne som hevder seg godt i konkurranser på sommeren, både i motbakkeløp og på rulleski.

FIKK BANK OPP FJELLET: Petter Northug var sjanseløs i motbakkeløpet i Aure i august. Det bryr han seg ikke nevneverdig om. 29-åringen trener for å være best på vinteren. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Denne sommeren har Martin Johnsrud Sundby vært på den andre siden av skalaen. Verdenscupvinneren fortalte nemlig Aftenposten tidligere i sommer at formen var svært dårlig, og at han hadde opplevd «et sjokk mentalt og fysisk» etter at han begynte å trene seg opp etter bryllupet.Petter Northug har også vært en skygge av seg selv i sommerkonkurransene. Etter motbakkeløpet antydet Northug at mange skiløpere er for opptatt av å være i form om sommeren.

— Jeg forsøker når jeg står på startstreken, men har ikke sjanse og det er rart. De jeg løper sammen med, og mange av de som knuser meg her, ser jeg ikke om vinteren uansett, sa Northug til Adresseavisen.

Skulle gjerne hatt med Bjørgen

Charlotte Kalla sliter altså også med formen for tiden, men hun er likevel sterk i troen på at hun vil være med å kjempe i toppen.

— Jeg kommer å forsøke å gå så jevnt som mulig hele sesongen, men høydepunktene kommer til å være Tour de Ski og touren i Canada. Jeg liker sånne type konkurranser, sier Kalla, som vant Tour de Ski sammenlagt som 20-åring i 2008. Hun forteller også at hun «gjerne skulle hatt» Marit Bjørgen med denne sesongen, og hun vil ikke legge for mye press på seg selv nå som den norske skidronningen er gravid.

— Det finnes andre jenter som har lyst til å gå fort uansett om Bjørgen er med eller ikke, sier Kalla.

Gleder du deg til skisesongen? Kort ned ventetiden med disse sakene: