Sander Sagosen dundret hånden i innbytterstolene da han ble utvist i 2. omgang.

– Nå må vi for f ... løfte oss. Vi kan ikke bare grave oss ned, ropte trener Christian Berge i en timeout da Kolstad lå under med 12 mål.

Kolstad har imponert stort den siste tiden med bragdseire over både PSG og Kiel hjemme, uavgjort mot PSG i Paris, men oppgjøret mot Aalborg i Danmark endte med 27–25-tap.

Hjemmekampen mot danskene ble en liten katastrofe for Norges nye storlag.

Kolstad havnet fort i uvanlig mye trøbbel i Trondheim Spektrum. Sagosen klarte ikke å dominere mot Aalborg-forsvaret anført av den danske legenden Henrik Møllgaard.

Men første omgangs store spiller var utvilsomt Niklas Landin. Supermålvakten vartet opp med syv redninger. I tillegg til å påvirke hjemmelaget negativt i en del andre skuddsituasjoner.

– Det ser ikke ut så bra fremover. Det hakker og er mye stussing, meldte Christian Berge etter at Kolstad hadde scoret fire mål på de første 18 minuttene.

Det ble litt bedre inn mot pause, men Aalborg ledet 14–9 og hadde full kontroll på poengene. Sander Sagosen kom på scoringslisten bare en gang før pause mot sin tidligere lagkompis fra Kiel, Niklas Landin.

RASTE: Kolstad-trener Christian Berge. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kristian Bjørnsen, på Aalborgs høyrekant, var omgangens målfarligste nordmann med sine tre scoringer. Han endte på fem mål på like mange skudd.

Sagosen scoret det første målet etter pause, men Aalborg var snart tilbake i en syvmålsledelse.

– Nå holder vi på med sånne alibisatsinger. Vi er trang som f ..., klaget Christian Berge i en time out.

Gabriel Setterblom kom på banen med noen scoringer. Men det hjalp lite.