Sander Sagosen feide inn åtte mål på ni skudd og styrte det meste mot sine lagkamerater de siste tre sesongene. Kolstad sikret seg skalpen til giganten som har vunnet Bundesliga 23 ganger og Champions League fire.

– En perfekt kveld. Jeg er stolt over laget og stolt over det vi får til som klubb, sier Sander Sagosen til Adresseavisen.

Han ble fulgt opp av Sigvaldi Gudjónsson (10 mål), Gøran Johannessen (5 mål), Magnus Abelvik Rød (4 mål), Adrian Aalberg (4 mål) og keeper Torbjørn Bergerud i starten og avslutningen av kampen.

– Fantastisk, sier Abelvik Rød og kaller seieren «for et lite eventyr» til Adressa.

– Dette var en sinnssyk prestasjon, beskriver Johannessen.

– Jeg er stolt, men vi er langt fra ferdige. Jeg skal nyte dette i kveld, sier trener Christian Berge.

Kiel har hatt en tøff start på sesongen med fire tap i den hjemlige serien, og fikk seg et nytt skudd for baugen med Champions League-tap i Trøndelag. Kolstad har vunnet tre av fem kamper i gruppespillet.

– Det er ingen tvil om at Kolstad kommer til å gå videre, sier Kiels Harald Reinkind til Adressa.

STOR KAMP: Gøran Johannessen (til høyre) og Magnus Abelvik Rød leverte mot Kiel. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Kolstad startet kampen ellevilt.

Sagosen løp inn 1–0 i første angrep og herjet sammen med Gøran Johannessen og keeper Torbjørn Bergerud i åpningsminuttene.

– De spiller Kiel ut av Trondheim Spektrum, kommenterte Handball Kanalens Peder Seierstad.

Også Magnus Abelvik Rød og kantspillerne Sigvaldi Gudjónsson og Adrian Aalberg ble med på storspillet. Det sto 13–8 før Kiel kom til hektene. Kolstad ledet 19–16 ved pause etter å ha to ha bommet på to av tre straffer.

Sander Sagosen satte inn en dobbelt flyger og sto for fem mål og fem assist de første 30 minuttene.

– Han har vært helt outstanding, mente Seierstad.

PRESTISJESEIER: Christian Berge vant sin største seier med Kolstad. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Kolstad fortsatte å spille seg til sjansene i starten 2. omgang. Sagosen og Gudjonsson satte nye scoringer, men Kolstad hadde trøbbel med Kiel-keeper Tomas Mrkva. Tyskerne utlignet til 24–24 etter 43 minutter – mye takket være scoringer av Harald Reinkind.

Kolstad var snart tilbake i tremålsledelse, men Kiel hang på og ledelsen var bare på ett mål 10 minutter før slutt.

Men i avslutningen feide Kolstad all tvil til side. Trondheim Spektrum eksploderte i trampeklapp etter at seieren var sikret.

– Helt fantastisk at vi har disse kulissene på vår egen hjemmebane, sier Sagosen.

7121 tilskuere skal også gi Kolstad et økonomisk pluss. Daglig leder Jostein Sivertsen opplyser at klubben «bare» trengte 5000 tilskuere for å nå budsjett i denne kampen.

– Vi har segmenterte priser, men ser at de fleste velger de dyreste billettene, forklarer han.

Toppen av Champions League-gruppen med åtte lag.

Kolstad kommer fra storseier 37–24 over ungarske Szeged i forrige. Den gjorde godt etter tap i to av tre første Champions League-kampene.

Da kom tankene på klubbens tøffe økonomiske situasjon. Spillere, trenere og ledere måtte ta et kraftig lønnskutt i juli. Kolstad innså at klubben var langt unna inntektsbudsjettet på 81 millioner kroner.

– Vi har tatt mye på våre skuldre og kjenner at dette må lykkes etter det vi har stått i denne sommeren. Vi må ha sportslige resultater med en gang. Ellers så ser ikke bedrifter og samarbeidspartnere verdien i det. Det er kanskje en feil tanke, men vi brenner veldig for å få dette til, sa Sander Sagosen til VG før torsdagens kamp mot sin gamle kubb.