Torsdag kveld har Herrem selv delt den triste nyheten på Instagram.

«Livet er litt brutalt noen ganger, og på Steffen sin 40 års dag sovnet Lykke stille inn på plassen sin i stuen. Ord kan egentlig ikke beskrive hvor høyt jeg elsket denne jenta her. Dette har gjort vondt langt inn i sjelen, skriver Herrem i et innlegg.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson opplyste tidligere torsdag om at Herrem ikke ville stille som planlagt til torsdagens pressemøte på grunn av den triste beskjeden.

– Jeg forstår godt at det er trist. Det blir jo som et familiemedlem, sa Hergeirsson om hunden hennes Lykke, en Briard, som er en fransk fårehundrase. Lykke ble ti år og åtte måneder og var med familien til utenlandsopphold i Makedonia, Danmark og Romania.

Herrem dro hjem til Sola – ikke langt fra VM-byen Stavanger – for å være til stede da barna våknet, opplyste Thorir Hergeirsson torsdag morgen. Hun returnerte til Norges tropp senere.

– Når vi først er her, og hun bor like borti her, er det greit å ta turen hjem. Hun kommer tilbake når ting har satt seg litt, sa Hergeirsson.

– Det forferdelig trist. Lykke fikk et langt liv. Men det gjør det jo enda tristere, når det er blitt en så integrert del av familien, sa lagvenninne og hundeelsker Henny Reistad til VG.

Hun husker selv den triste følelsen hun fikk da deres familiehund Solo gikk bort. Da var Reistad 15 år gammel.

Håndballjentene fikk en perfekt VM-åpning med 32-målsseier over Grønland onsdag kveld. Fredag venter Østerrike. Håndball-VM 2023 spilles i Norge og Danmark.