– Kevin kunne egentlig ikke fått en bedre kamp enn dette i den fasen av karrieren han er nå. Jeg vil ikke kalle det en gavepakke, men han har vært heldig her, sier Hansvoll til VG og slår fast:

– Dette er en meget god mulighet for Kevin og han har alt å vinne!

Han kommenterer kveldens oppgjør om den interkontinentale WBO-tittelen i cruiservekt. Kampen sendes direkte på VG + Sport. Melhus er ventet å gå i ringen i 19–20-tiden. Sendingen starter kl. 16.45.

Hansvoll hadde faktisk den samme WBO-tittelen i 2003.

– Det gjorde at jeg kom i posisjon til VM-kamp mot Johnny Nelson. Selv om den kampen av utenomsportslige grunner ikke ble noe av, så åpner det seg muligheter med dette beltet, forklarer Hansvoll.

SAMME VEKT: Kevin Melhus (t.v.) og Samuli Kärkkäinen veide begge 90,4 kilo fredag kveld. Foto: Sven Wiese

Melhus er tilbake for fullt etter å ha vært borte fra bokseringen i tre og et halvt år på grunn av alvorlig sykdom.

Han har vunnet tre kamper i 2023 mot overkommelig motstand og står med ti seirer (6 på knockout) og null tap som proff.

Bare bokset i Finland

Nå møter han Kärkkäinen som har 18 seirer (syv på knockout) og ett tap som proff. Melhus og finnen skal kjempe om tittelen en superstjerne som Oleksandr Usyk hadde så sent som i 2015.

– Hva kan du si om Kärkkäinen?

– Jeg er ikke kjempeimponert av det jeg har sett av finnen. Han er en typisk poengbokser som sliter seg igjennom kampene. Han er southpaw, men har ikke særlig trykk i det venstre krysslaget, mener Hansvoll.

– Her må Kevin gå offensivt til verks. Han bokser på bortebane, og må overbevise. Hadde jeg vært Kevin ville jeg gått for å stoppe finnen som etter min mening har en litt kunstig kampliste fordi han har bokset hjemme i Finland hele veien, sier Hansvoll.

Finsk og norsk dommer

Fredag kveld veide både Melhus og Kärkkäinen inn på 90,4 kilo. Melhus-trener Alexander Hagen støtter Hansvolls vurdering av mulighetene for å vinne på poeng.

– Det blir vanskelig fordi det er i Finland. Men det er én finsk og én norsk dommer. Det er vanskelig å gå inn med innstillingen at han må vinne på knockout, men han må vinne overbevisende, sier Hagen.

– Jeg forventer at dette blir tøffest mentalt sett. Kevin har aldri bokset ti runder før, og han har mindre rutine enn finnen. Men vi kunne ikke fått en sånn type tittelkamp mot en bokser som passer oss bedre, sier Hagen.