Ifølge VGs opplysninger har Johansson takket ja til jobben, og Rosenborg er enig med FC København om en overgang.

Etter det VG erfarer kan svensken bli presentert som ny trener allerede torsdag og Rosenborg betaler rundt 1,5 million kroner for 33-åringen.

Danske BT melder om samme sum.

I dag er Johansson hovedtrener for ungdomslaget til FCK, som har imponert i Uefa Youth League denne sesongen.

Foto: sofascore.com

Nettavisen meldte om RBK-interessen i oktober, og siden har ryktene om den svenske treneren gått rundt Rosenborg.

Klubben har hatt Svein Maalen som midlertidig trener etter at Kjetil Rekdal fikk sparken i sommer. Maalen har vært en kandidat til permanente jobben, men styret skal ha landet på Johansson.

Nidaros og Adresseavisen har tidligere omtalt at RBK-styret har vært på besøk i København for å snakke med treneren.

– Jeg har fått så utrolig mange spørsmål om Rosenborg den siste tiden. Jeg har stor respekt for Rosenborg, det er en tradisjonsrik klubb, men det er de som får snakke om hvem som skal trene dem i framtiden. Det er ikke noe jeg fokuserer på, sa Johansson til Nidaros tirsdag.

Adresseavisen avslørte denne uken at Rosenborg har vært i samtaler med en assistenttrener. Nettavisen og Nidaros har meldt at det er snakk om Jordi González Aznar.

Spanjolen er ansvarlig fysisk trener i Häcken og jobbet under Per-Mathias Høgmo. Duoen jobbet også sammen på det norske landslaget.

VG har de siste dagene forsøkt å få kontakt med styreleder Cecilie Gotaas Johnsen, daglig leder Tore Bjørseth Berdal og sportslig leder Mikael Dorsin i flere dager. De har ikke besvart våre henvendelser.

Alfred Johansson har heller ikke besvart våre gjentatte forsøk på å nå ham.